Skip to main content
Whistleblowerordning

Whistleblowerordning på SDU

Nu får de studerende på SDU adgang til SDU’s whistleblowerordning.

Af Katrine Findsen, , 08-02-2021

Fra 1. november 2020 er det blevet obligatorisk for alle ministerier og styrelser at indføre en whistleblowerordning, mens ordningen er et aktivt tilvalg her på SDU.

Ordningen er så småt rullet ud først for medarbejderne, og nu er der også åbnet for, at de studerende på SDU kan indberette via whistleblower-systemet.

Og inden der sås frø til store bekymringer, er det altså ikke et spørgsmål om, at vi på SDU har en mængde af den type sager.

Ordningen er derimod tænkt som en ekstra mulighed for at sikre åbenhed og gennemsigtighed, forklarer universitetsdirektør Thomas Buchvald Vind.

- Det er vigtigt for os, at vores studerende kan komme af med den viden, de eventuelt måtte have om eventuelle alvorlige ulovligheder eller uregelmæssigheder på SDU, siger universitetsdirektør Thomas Buchvald Vind.

Forsøg at løse det selv først

Hvis du som studerende på SDU har kendskab til eller begrundet mistanke om alvorlige ulovlige forhold eller uregelmæssigheder på SDU, bør du altid først overveje, om problemerne kan løses ved brug af de almindelige kanaler.

Du kan som studerende gå til uddannelsesleder/uddannelsesadministration eller henvende dig via SPOC.

Whistleblowerordningen er tænkt som et alternativ, som kan bruges, hvis man ikke føler sig tryg ved at bruge de almindelige kanaler, eller forgæves har henvendt sig til disse kanaler.

Indberet hellere en gang for meget

- Hvis en studerende på SDU er i tvivl om, hvorvidt vedkommende skal indberette oplysninger om et forhold eller ej, fordi den pågældende er i tvivl om, hvorvidt det falder inden for rammen af ordningen, bør han eller hun indberette oplysningerne, understreger Thomas Buchvald Vind.

Whistleblowerordningen kommer til at køre i et lukket og anerkendt it-system uden for SDU. Systemet anvendes i forvejen af andre offentlige institutioner i Danmark.

Hvis man vil vide sig helt sikker på anonymitet, skal man ikke tilgå SDU´s whistleblowersystem fra en SDU-computer eller logge sig på SDU´s netværk i forbindelse med indberetningen.

Hvem kan bruge SDU´s whistleblowerordning?

Studerende, tidligere og nuværende medarbejdere, eksterne samarbejdspartnere og instanser er med i SDU´s whistleblowerordning.

Whistleblowerordningen kan tilgås her.

Redaktionen afsluttet: 08.02.2021