Skip to main content
Ledelse

SDU har fundet sin nye prorektor

Helle Waagepetersen er pr. 1. august ny prorektor for uddannelse på Syddansk Universitet. Den 50-årige professor kommer fra en stilling som institutleder hos Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi på Københavns Universitet, og hun ser meget frem til at starte hos SDU.

Syddansk Universitet kan i dag sætte navn på universitetets kommende prorektor for uddannelse. Helle Waagepetersen er fra 1. august en del af SDU-ledelsen, og hun skal fremover være med til at fortsætte og udvikle SDU’s rammer for læring og udvikling af de studerende.

Helle Waagepetersen kommer fra en stilling som institutleder ved Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi på Københavns Universitet. Hun forklarer, at hun har søgt stillingen hos SDU, da universitetet i hendes optik har et stærkt fundament for at bevæge sig ind i en ny tidsalder for uddannelser.

- Jeg ser et stort potentiale i hvad SDU gør og kan. Samfundsrelevansen er meget tydelig i SDU’s portefølje for både uddannelse og forskning, og den ser jeg som meget vigtig ift. aspekter som livslang læring, uddannelser i hele landet og samarbejde med erhvervslivet, siger Helle Waagepetersen.

Stort fokus på ledelse

Til trods for en baggrund som farmaceut og senere professor i cellulær neurofarmakologi, så har ledelse fyldt meget i Helle Waagepetersens akademiske karriere særligt siden 2008.

- Jeg var relativt ung, da jeg blev studieleder. Jeg har altid synes, at ledelse er spændende, fordi det handler om at skabe gode miljøer, hvor vi kan arbejde sammen mod fælles mål. Jeg oplever, at jeg kan skabe mere værdi som leder, forklarer hun.

I år har Helle Waagepetersen 25-års jubilæum på Københavns Universitet, og med den nye stilling som prorektor for uddannelse på SDU er det første gang, hun skal arbejde et andet sted. Noget hun trods mange gode år på KU ser meget frem til.

- Det bliver så spændende, og det er med meget stor respekt og ydmyghed, at jeg tager imod opgaven. Jeg glæder mig vildt meget til at lære fagmiljøerne og ledelsen at kende både personligt og fagligt, siger hun.

Glæde hos SDU

Rektor Jens Ringsmose forklarer, at Helle Waagepetersen i sidste ende blev valgt blandt et meget stærkt ansøgerfelt, og han ser frem til samarbejdet med den nye prorektor.

- Helle Waagepetersen er en erfaren universitetsleder, som har blik for både de store strategiske linjer og vigtigheden af at få en drift til at fungere i det daglige. Derudover har hun tidligere vist imponerende resultater i sit virke som institutleder. Hun har en samtidig en flot forskerkarriere bag sig, og så har hun nogle spændende visioner for at videreudvikle SDU’s uddannelsesportefølje, siger Jens Ringsmose.

Helle Waagepetersen kommer til at indgå i universitetets ledelse sammen med rektor, universitetsdirektør og de fem dekaner for de faglige hovedområder. Hun afløser Sebastian Mernild, der er blevet leder af SDU’s nye forskningsmæssige klimaindsats SDU Climate Cluster.

Blå bog

  • Helle Waagepetersen er 50 år og uddannet farmaceut. Har to børn og to bonusbørn
  • Professor i Cellulær Neurofarmakologi, Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet
  • Institutleder på Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi, ILF, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns universitet. Tidligere studieleder, kandidatuddannelsen i Lægemiddelvidenskab på Københavns Universitet.
Redaktionen afsluttet: 17.06.2022