Skip to main content

Phishing

Opfølgning på SDUs phishingkampagne

Selvom phishingkampagnen blot var aktiv i et døgn på grund af en strømafbrydelse, ønsker vi at følge op på kampagnens resultater.

Af SDU Digital og SDU IT , , 30-01-2024

Onsdag d. 15. november sendte SDU en phishingkampagne ud, bestående af en falsk mail fra itslearning. Denne blev tilsendt alle studerende på SDU. Formålet med phishingkampagnen var at øge opmærksomheden omkring falske mails, og selvom kampagnen blot var aktiv i et døgns tid, ønsker vi at dele resultaterne.  

 

I denne kampagne har vi observeret, at ca. 13.000 af jer nåede at læse mailen. Dette vurderer vi en stor del, hvis man ser på, hvor længe kampagnen var aktiv. I er dermed aktive på jeres mail, og det er godt. 

Men 20,2% af jer udleverede jeres SDU-oplysninger via det link, mailen indeholdt. 

Det er ikke alle SDUs studerende, der har læst mailen, og derfor er disse 20% beregnet ud fra de 13.000 som har læst mailen.  

Vi vurderer hertil, at det er en stor del af de studerende som har åbnet mailen, der har udleveret deres SDU-oplysninger. Dette markerer og beviser vigtigheden af, at vi skal lave flere af disse phishingkampagner. 

Ønsker du at gøre dig selv mere modstandsdygtig overfor falske mails? Så læs med her

 

Er du usikker på en mail, som du har modtaget på din SDU-konto, så kontakt os endelig i Studenterservice-IT skranken eller send os en mail på servicedesk@sdu.dk.

Redaktionen afsluttet: 30.01.2024