Skip to main content

Affaldssortering

Skraldespande fjernes fra kontorer og undervisningslokaler

Grundet de nye affaldsstationer på SDU i Odense fjernes alle små skraldespande fra kontorer og undervisningslokaler i løbet af januar fra hovedcampus. I personalekøkkener installeres samtidig flere affaldsfraktioner, så alle kan hjælpe med at få sorteret affaldet korrekt.

Som du kunne læse på din faste kilde til SDU-relevant nyt, SDUnet eller mitSDU, i sidste uge, så kommer der fra februar nye affaldsstationer med mulighed for at sortere det daglige affald.

Det betyder samtidig, at de små skraldespande på kontorer og i møde- og undervisningslokaler - som måske hidtil har indeholdt en uskøn blanding af bananskræller, coladåser, papir og meget mere - forsvinder.

I stedet skal ansatte og studerende i Odense til at gå lidt længere for at smide affald ud. Og fremover bliver der 5 fraktioner, således at vi alle kan hjælpe med at få sorteret affaldet korrekt, hvilket vil betyde mindre affald til forbrænding og et lavere CO2-aftryk fra SDU.

Samme system som i kommunen

Bor du i Odense Kommune kender du allerede til affaldsfraktionerne fra derhjemme, for de nye affaldsspande følger samme system. Det vil altså sige, at der skal sorteres i:

  • Restaffald
  • Bioaffald
  • Papir og pap
  • Glas og metal
  • Plast, mad- og drikkekartoner

Og hvis du nu tænker, at du skal til at jonglere med kyllingeben, hummus og salatstykker ned af Gydehutten for at få smidt dine frokostrester ud, så bare rolig. Der bliver installeret affaldsstationer over hele campus, så der vil være en tæt på dig. Du kommer til at gå længere, men hey – så kommer du da tættere på de daglige 10.000 skridt og gør noget godt for affaldssorteringen!

Og hvis du nu tænker, at du skal til at jonglere med kyllingeben, hummus og salatstykker ned af Gydehutten for at få smidt dine frokostrester ud, så bare rolig. Der bliver installeret to fraktioner i personalekøkkenerne i form af bioaffald og restaffald. Resten må du ud at gå med, men hey – så kommer du da tættere på de daglige 10.000 skridt og gør noget godt for affaldssorteringen!

Bæredygtige affaldsbeholdere

Udover at det nye system til affald skaber mulighed for bedre sortering, mindre affald til forbrænding og dermed mindre CO2-udledning, så er beholderne i sig selv også bæredygtige.

Det er produceret i Danmark af 95% genanvendt stål, og modulopbygningen gør det let at tilføje eller fjerne affaldsfraktioner, hvis nye krav eller behov opstår.

Redaktionen afsluttet: 25.01.2023