Skip to main content

Cybertrussel

Den øgede cybertrussel og brugen af Authenticator

Vi befinder os i en usikkerhed tid med krig i Europa og stigninger i antallet af hackerangreb.

Af SDU IT, 16-03-2023

Denne cybertrussel har udviklet sig til et grundvilkår for danske virksomheder, myndigheder og institutioner og er derfor også noget, der bliver taget meget alvorligt på SDU.

Med fokus på hvordan vi beskytter os tilstrækkeligt imod disse hackerangreb, er vi nødsaget til at indføre en række tiltag. Et skridt på vejen imod dette, er ved at anvende Microsoft Authenticator-appen.

Appen er et loginredskab der fungerer som en form for skjold imod hackere. Med andre ord forstærker den IT-sikkerheden omkring dit login. Hackere er eksperter i menneskers digitale adfærd og går aktivt efter identiteter, heraf brugernavne og passwords. Ved at påtage sig identiteter og ved at ’knække koder’ kan disse hackere – i forklædning – komme ind i SDUs systemer.

Vi er mange studerende på SDU som alle har et login, og derfor er SDU et oplagt sted at begå cyberangreb. Lad os alle i samarbejde beskytte os selv – og derved også SDU – ved at anvende Microsoft Authenticator-appen. Den er et afgørende sted at starte i forbindelse med at ruste vores Universitet imod cyberangreb og ubudne gæster i vores IT-systemer.

Redaktionen afsluttet: 16.03.2023