Skip to main content

Ny coronavirus

Adgang til SDU kræver gyldigt coronapas fra mandag den 29. november

Nye covid-19-restriktioner betyder, at både studerende, ansatte og besøgende på SDU fra mandag den 29. november skal kunne fremvise et gyldigt coronapas på SDU’s lokationer. Der vil blive gennemført stikprøvevis kontrol.

Du skal enten være vaccineret eller kunne fremvise en gyldig, negativ test for covid-19, hvis du møder fysisk op på SDU fra mandag den 29. november.

Folketingets Epidemiudvalg har vedtaget nye restriktioner, hvilket betyder, at der kommer krav om gyldigt coronapas for ansatte, studerende og besøgende på videregående uddannelser.

De nye restriktioner betyder endvidere, at gyldigheden af en negativ covid-19-test bliver forkortet: En negativ PCR-test varer nu kun i 72 timer, mens en antigentest (kviktest/hurtigtest) er gyldig i 48 timer.

Stikprøvevis kontrol på universitetet

Fra mandag den 29. november vil SDU som følge af de nye regler gennemføre stikprøvevis kontrol af, at studerende, ansatte og besøgende har et gyldigt coronapas. Stikprøvekontrollerne bliver gennemført af coronavagter med tydelig markering på tøjet.

SDU afventer nærmere regler fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, og SDU vil derefter i de kommende dage udarbejde specifikke retningslinjer for håndtering af de nye restriktioner på SDU. De nye retningslinjer vil blive lagt på https://mitsdu.dk/corona og https://sdunet.dk/corona i starten af næste uge.

Forhåbentlig kan kravet om et gyldigt coronapas ved fysisk fremmøde på SDU også medvirke til at skabe tryghed på universitetet om, at studerende, ansatte og besøgende kan møde op i vished om, at alle andre også er vaccineret eller testet for nylig. 

Situationen følges nøje

SDU’s ledelse appellerer til, at studerende og ansatte fortsat følger myndighedernes anbefalinger og viser hensyn ved at følge universitetets principper om forsigtighed, rummelighed og tillid.

Bliver du som studerende smittet med covid-19 opfordres du til at indmelde dette ind via Corona-knappen i SPOC

Bliver du som ansat smittet med covid-19 opfordres du til at følge den normale procedure for sygemelding.  

Oplysninger om smittetilfælde på SDU kan være en hjælp, hvis andre studerende eller ansatte på SDU skal informeres i de tilfælde, den smittede ikke selv har kontaktoplysninger på evt. nære kontakter.

Gennem Corona-knappen i SPOC kan studerende ligeledes indsende spørgsmål, som ikke måtte være besvaret gennem FAQ’en.

Ved yderligere tiltag meldes informationen ud via SDU’s egne kanaler.

Læs mere om coronavirus og sundhedsmyndighedernes aktuelle anbefalinger på https://coronasmitte.dk/.

Hold dig orienteret på FAQ’en, som opdateres løbende:

For studerende: https://mitsdu.dk/corona
For medarbejdere: https://sdunet.dk/corona

Med venlig hilsen

Thomas Buchvald Vind
Universitetsdirektør

 

Sundhedsmyndighedernes officielle anbefalinger og råd

Sundhedsstyrelsen opfordrer borgere til at følge 6 generelle råd for at forebygge smitte (læs mere på https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/emner/forebyg-smitte):

1.       Bliv vaccineret

2.       Bliv hjemme og bliv testet, hvis du har symptomer

3.       Hold afstand

4.       Luft ud og skab gennemtræk

5.       Vask dine hænder tit eller brug håndsprit

6.       Gør rent, særlig overflader som mange rører ved

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at borgere lader sig teste for COVID-19 i følgende situationer (læs mere på https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/test-for-covid-19)

  • hvis man oplever symptomer, bør man gå i selvisolation og blive PCR-testet hurtigst muligt
  • hvis man er nær kontakt, bør man blive PCR-testet og følge guiden ”Er du nær kontakt?” (link: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/emner/naer-kontakt-/generel-guide)
  • hvis man har en mistanke om at være smittet (fx på grund af besked i smittestop-appen eller man har været i en situation med øget risiko for smittespredning) bør man lade sig teste en gang (enten PCR-test eller hurtigtest)

 


Ny coronavirus

Vi har samlet alt SDU-relateret information på en side

FAQ om studieforhold

Påvirket af situationen med Covid-19?

Redaktionen afsluttet: 26.11.2021