Skip to main content

Studiestart på Bygningsteknik

Tillykke med optagelsen på Civilingeniøruddannelsen i Bygningsteknik!

Vi er dine mentorer, som skal følge dig i løbet af dit første semester her på studiet. Vi glæder os til møde dig første gang til introdagene, som begynder den 25. august kl. 10.00 ved det Tekniske Fakultets hovedindgang.

I løbet af de to introdage kommer du til at lære dine medstuderende, undervisere og SDU bedre at kende. Du vil blive præsenteret for dit nye studies mange muligheder, og vil blive vist rundt i dit nye ”hjem” på Syddansk Universitet.

Som studerende på den nye civilingeniøruddannelse i Bygningsteknik vil du blive klædt på til at følge byggeriet fra tegnebræt til første spadestik og helt til færdigt byggeri. Du vil blive undervist i konstruktioner, energi og indeklima, bæredygtigt byggeri, digitalt byggeri, programmering, anlægsarbejde og VVS, så der skulle gerne være noget der rammer alles interesse.

Vi har oprettet en facebookgruppe, som vi vil opfordre dig til at blive medlem af. Her kan du komme i kontakt med dine nye studiekammerater og holde dig opdateret på en masse praktiske informationer: https://www.facebook.com/groups/306518297190546/.

Hvis du har nogen spørgsmål til studiestarten, er du meget velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at møde dig til en sjov og spændende studiestart!

Mange Hilsner - Førstesemestermentorerne på Civilingeniøruddannelse Bygningsteknik:
Kristian (krjoh18@student.sdu.dk),
Signe (sisch18@student.sdu.dk)

Anbefalede computerspecifikationer

Står du og skal til at anskaffe en ny computer inden studiestart, vil vi gøre dig opmærksom på, at der er nogle anbefalede specifikationer til computeren, som er en idé at have i mente. I skal bruge forskellige beregnings- og tegneprogrammer på studiet, som kræver lidt af computeren.
Vi vil understrege, at det er anbefalinger og ikke krav til computeren.

Anbefalet computer specs. (Det er en blanding af krav til noget af softwaren. I skal bruge: Rhino, Blender, AutoCad and Revit):

 • 64-bit Intel or AMD processor (ikke ARM)
 • 8 GB RAM (minimum), anbefalet 16 GB
 • Dedikeret grafikkort med minimum 4 GB Video RAM
 • 1920 x 1080 eller højere opløsning
 • Haddisk: Solid State Disk (SSD) med minimum 512 GB
 • Windows 10 installeret
 • Mus med fysiske knapper og scroll-hjul

Introprogram

Se introprogram for Bygningsteknik (bachelor) her.

Uddannelseskoordinator

Sasha Bisschop, telefon 6550 7542, saib@tek.sdu.dk

Uddannelsessekretær

Mette Elise Jørgensen, telefon 6550 3726, mejo@tek.sdu.dk

Vigtig information! Sådan kommer du godt i gang

Kom-godt-i-gang-kursus-i-matematik

Som ny studerende på SDU, skal du huske at bestille et studiekort. Når du bestiller dit studiekort får du tildelt et 'eksamensnummer', som du skal bruge for at få adgang til SDU's IT-faciliteter.

Husk studiekortet, så du kan komme ind!

Som følge af COVID-19 kan du kun komme ind på SDU's campusser, hivs du har dit studiekort med. Studiekortet fungerer nemlig som adgangskort, så du kan åbne yderdørene.


Som studerende har du adgang til SDU´s IT-faciliteter, der indeholder din studenter e-mail, adgang til Studenterselvbetjeningen og e-learn.

Du vil få tilsendt en mail til den mailadresse, du har oplyst i din ansøgning med informationer om SDU’s IT faciliteter og adgang til disse. Hvis du ikke har modtaget mailen inden for 1 uge, skal du henvende dig til helpdesk@helpdesk.sdu.dk

Det er forskelligt, hvad du skal gøre alt efter, om du har afsluttet eller ikke har afsluttet din tidligere uddannelse. 

Har du læst på en anden bachelor-/professionsbacheloruddannelse UDEN at afslutte?

Hvis du tidligere har læst på en anden bachelor-/professionsbacheloruddannelse uden at afslutte den, skal du være opmærksom på, at du skal søge om startmerit. Det betyder, at de fag/kurser, du har bestået på din tidligere uddannelse, kan komme til at indgå i din nye uddannelse, så den bliver tilsvarende kortere.

Har du en anden bachelor-/professionsbacheloruddannelse?

Har du tidligere færdiggjort en anden bachelor-/professionsbacheloruddannelse, kan du søge merit.

Læs mere om start-/studiemerit.

Som studerende ved SDU er det dit eget ansvar at holde dig orienteret om regler for eksamen, herunder til- og framelding til eksamen. Du skal kende de gældende regler og universitetets krav til akademisk opgavebesvarelse. Læs de generelle eksamensregler

Ved du hvad det vil sige at være studieaktiv?

Som universitetsstuderende skal du selv tilmelde dig fag og prøver og samtidig opfylde et minimum af beståede ECTS pr. år (undtaget er bachelorstuderende på 1. semester, der automatisk tilmeldes fag). Du skal også færdiggøre din uddannelse indenfor en fastlagt periode ligesom der er fastlagte rammer for orlov oma. Det er din pligt at sætte dig ind i reglerne og orientere dig i SDU’s regler om studieaktivitet. Læs mere om studieaktivitet.

Har du en permanent fysisk eller psykisk lidelse, som betyder, at du har brug for særlig støtte til at gennemføre en universitetsuddannelse, kan du søge Specialpædagogisk Støtte (SPS).

Få hjælp til at finde en god bolig i din studieby:

Vejviser til dit campus

For at du bedre kan navigere rundt på campus har vi samlet vores kort i en vejviser til campus.

Studiespecifikke udfordringer?

Dit studiesekretariat og fakultet er din indgang til dine studiespecifikke udfordringer. Læs mere om studievejledning på fakulteterne.

Studenterservice

Som studerende kan du henvende dig ét sted på dit campus og få foretaget en første screening i forhold til dit spørgsmål.
Læs mere her.

Introprogram for Bygningsteknik

Læs introprogrammet her

Vigtigt! Væsentligt vedrørende COVID19

 • På grund af COVID19 afvikles ingeniøruddannelsernes studiestart udendørs. Derfor husk regntøj, madpakke, egen håndsprit samt gerne en festivalsstol, som du kan sidde på.
 • Du må ikke deltage i studiestartsaktiviteterne hvis du er syg med COVID19 relaterede symptomer, karantæneramt eller på anden vis ikke kan overholde sundhedsmyndighedernes retningslinjer.
 • Se mere om SDU og COVID19 her.
   
Find vej til ingeniøruddannelsernes studiestart

Klik her