Specialegrupper
Specialegrupper er for specialestuderende, der ønsker sparring med hinanden og med en vejleder
I gruppen vil du møde andre specialestuderende, og du vil blive præsenteret for faglige inputs og tips til specialeprocessen. Gruppen ledes af to erfarne gruppeledere, der er vant til at snakke med studerende, der skriver speciale og har derfor kendskab til de problematikker, der kan opstå undervejs i en specialeproces. Du vil desuden få mulighed for at høre en række relevante fagpersoner, som kommer med gode input.
Sparring med andre i samme situation
I gruppen er der fokus på, at du kan dele dine erfaringer om at være specialestuderende med andre i samme situation. Derfor består en stor del af aktiviteterne i sparring imellem deltagerne.
Specialegrupperne foregår på SDU Odense og på SDU Kolding
Du kan deltage i specialegrupper på SDU Odense og på SDU Kolding. Alle møder afholdes med fysisk fremmøde.
Målgruppen er dig, der har brug for et fællesskab i løbet af din specialeproces
En Specialegruppe er et fællesskab, hvor du kan mødes med andre studerende, der også skriver speciale. Det er således en gruppe for specialestuderende, der kunne tænke sig at udnytte fællesskabet til at sikre sig den bedst mulige specialproces. Det betyder også, at du skal være villig til at engagere dig i gruppens diskussioner og sparring, hvis du tilmelder dig.
Gruppen er oplagt for dig, der fx er kommet bagud ift. det hold du startede på, eller dig der kunne forestille sig, at ekstra sparring og fællesskab var det der kunne få dig sikkert gennem specialet.
Gruppen er ikke for studerende, der allerede skriver speciale i gruppe, da man så allerede er del af et skrivefællesskab.
Facilitering af faglig viden og sparring
Mødegangene i Specialegrupperne kan bestå af mange aktiviteter. Vi har typisk oplæg fra facilitatorerne eller andre fagpersoner fra SDU. Desuden er der ofte gruppediskussioner og sparring de studerende imellem, ligesom der laves konkrete øvelser, der kan forbedre din specialeproces. Som deltager i en Specialegruppe vil du have indflydelse på e aktiviteter der foregår til mødegangene.Fællesskab uden for gruppen
Desuden vil du få mulighed for at blive en del af et lukket fællesskab, hvor du og de andre tilmeldte kan udveksle erfaringer og tips og tricks. Ligesom I kan aftale at mødes uden for gruppen og fx skrive sammen.Vi mødes alt i alt 6 gange i løbet af foråret
Gruppen mødes i alt seks gange med ca. to/tre ugers mellemrum i løbet af forårssemestret. Hvert gruppemøde varer to timer. Vi starter i begyndelsen af februar og slutter midt i maj.
Du hører mere om de eksakte datoer midt i januar
Vi kan ikke melde de eksakte datoer ud endnu, da der bliver oprettet flere grupper, og de skal koordineres indbyrdes. Men tilmelder du dig, vil du høre nærmere om datoer og få mulighed for at sige endeligt ja, umiddelbart efter tilmeldingsfristen i januar.Tilmeld dig en specialgruppe her
Du tilmelder dig ved at udfylde survey’en her. Tilmeld dig senest d. 6. januar 2023. Derefter lukker vi for tilmeldingen.
Hvorfor skal du udfylde en survey om dig selv?
Når du tilmelder dig, skal du udfylde en survey hvor du skal du svare på nogle grundlæggende oplysninger om dig selv, dit speciale og dit studieforløb. Du skal desuden skrive dit navn, e-mail og telefonnummer, så har vi mulighed for at aftale nærmere efter tilmeldingsfristen.
Vi har brug for at vide de her ting om dig, så vi kan sikre os, at du vil få gavn af vores specialegruppetilbud.
Der er begrænsede pladser i Specialegrupperne
Vi kan således ikke nødvendigvis tilbyde alle interesserede en plads. I tilfælde af overbooking sorteres deltagerne efter de kriterier, som du kan finde under punktet ”Hvem er målgruppen for specialegrupper?”.
Er du nysgerrig på, hvad der foregår i en Specialegruppe?
Så læs denne artikel fra SDU’s egen nyhedstjeneste og bliv klogere.