- Bibliotek
-
Links
-
SDUmail - Webmail service
Outlook Web Mail -
itslearning
Adgang til dine fag/kurser -
DigitalEksamen
Adgang til DigitalEksamen -
SPOC
Kontakt SDU - SPOC -
SDU Studenterselvbetjening
Studerende kan tilmelde sig kurser, eksamen og se resultater -
SDU Print
Opsætning og håndtering af print -
Din SDU konto
Se konto information, ændre/registrere SMS nummer og billedindstillinger -
Nulstil/Skift kodeord
Nulstil eller skift dit kodeord. Glemt kodeord? Brug denne service -
Biblioteket
Se lånerstatus, reservationer & forny lån -
Information Service
Viser den information tjenester ser -
Ledige stillinger
Her finder du en liste over de ledige studentermedhjælperjobs og instrukturarter på SDU
-
SDUmail - Webmail service
Kom godt i gang med jeres samarbejde og få det optimale ud af studiegruppen
Studiegruppens arbejde
5 spørgsmål om studiegrupper
Find svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål som andre studerende har omkring studiegrupper.
Studiegruppearbejde er en stor del af det at studere en videregående uddannelse på Humaniora.
At være en del af en studiegruppe kan give dig muligheden for at lære det faglige stof bedre, motivere dig til at studere og øge din følelse af at høre til på studiet. Det giver dig også muligheden for at lære at samarbejde med mange forskellige mennesker – noget, der også vil gavne dig i andre kontekster, ikke mindst i dit arbejdsliv.
Når I arbejder sammen i studiegrupper, bruger I hinandens forskellige kompetencer til at skabe bedre resultater, end I kunne have gjort på egen hånd. Det er i hvert fald tanken bag studiegrupper, men vi ved godt, at det kræver en del arbejde at få en studiegruppe til at fungere godt.
Derfor har vi lavet de her sider med guides og øvelser, der hjælper jer til at få det optimale ud af jeres samarbejde i studiegruppen.
En studiegruppe kan arbejde sammen på mange forskellige måder og med mange forskellige formål. Du kan både bruge din studiegruppe til at forberede dig til undervisningen, blive klar til eksamen, løse en konkret opgave og meget andet.
I studiegruppen kan du afprøve og anvende det, som du lærer i undervisningen. Det er, når du arbejder aktivt med stoffet, at du virkelig lærer det.
Læs mere om de forskellige måder, du kan bruge en studiegruppe på.
Det er afhængigt af uddannelse og studiegruppens formål, om du kan skifte studiegruppe, og hvad der skal til for det.
Men inden du skifter, så overvej grundigt, hvorfor du gør det. Det kan f.eks. være fristende at skifte gruppe, fordi man gerne vil være i gruppe med ens venner på studiet. Og det er helt almindeligt gerne at ville søge sammen med dem, man ligner. Når vi møder noget anderledes, så kan det virke forkert for os. Det, vi kender, virker positivt, og det, vi ikke kender, kan virke negativt.
Men faktisk er jeres forskelle i en studiegruppe også det, der kan blive jeres største styrke.
Den voksende kompleksitet i samfundet og i de opgaver, I skal beskæftige jer med, kræver, at vi bliver bedre til at bruge vores forskelle. Ingen kompleks problemstilling kan overskues fra ét punkt.
Forskelle kan skabe misforståelser, dårlig kontakt og indimellem også konflikter. Men forskellenes positive potentiale er lige så stort. Forskelle kan skabe større effektivitet, nye løsninger og innovativ udvikling. Det afgørende er, hvordan vi ser på forskellene, taler om forskellene og håndterer forskellene.
Så ved at give din studiegruppe en chance på trods af forskelle eller uenigheder, så har I faktisk sammen potentialet til at skabe endnu bedre resultater, end I kan på egen hånd, men også til at tilegne jer kompetencer inden for samarbejde, som også kan komme jer til gode i andre sammenhænge.
Er der opstået gnidninger i jeres gruppe eller kører samarbejdet bare ikke helt så godt, som det burde, så er der i første omgang 3 ting, I kan gøre:
- I kan kigge på de ressourcer, der ligger herinde under ’Uenigheder i studiegruppen’
- Tag fat i jeres studiegruppefacilitator, hvis I har sådan en på jeres studie.
- Tag fat i Studievejledningen på Humaniora til en snak – enten individuelt eller som gruppe
Hvis du synes det her med studiegrupper er spændende og godt kunne tænke dig andre inputs til det, så tag f.eks. et kig på:
AU studypedia
Studie- og Trivselsvejledningens podcast
Gode råd til studiegrupper
Størstedelen af øvelserne er udarbejdet med inspiration fra bøgerne ’Studiegruppen’ af Annelise Dahlbæk og ’Anerkendende procesøvelser’ af Pia Halkier Bjerring og Annika Lindén.