Skip to main content

Skriver du speciale eller en anden stor opgave?

Her er en lang række tilbud til dig, der er i gang med dit speciale eller en anden større skriftlig opgave.

Skriv akademiske opgaver

Bliv klogere på det akademiske håndværk det er at skrive en akademisk opgave.

 

Deltag i Specialekickstart d. 8. februar 2024 kl. 9.00-13.00 i O100 på SDU Odense

Få kickstartet din specialeproces ved at deltage i vores event Specialekickstart. Vi giver en intro til mange af de elementer, som du kan orientere dig imod for at få en god tid med specialet. 

Læs mere og book din plads i O 100 her... 

 

Webinaroptagelse af Specialekickstart fra januar 2022

 

Vil du skrives op til Specialegruppe i efteråret '24?

Hvis du allerede nu ved, at du gerne vil med i en specialegruppe i efteråret 2024, så udfyld surveyet her med din mail, så skal vi nok kontakte dig, når vi åbner for tilmeldingen til efterårets specialegruppeforløb. 

 

Specialegrupper er for specialestuderende, der ønsker sparring med hinanden og med en gruppevejleder

I gruppen vil du møde andre specialestuderende, og du vil blive præsenteret for faglige inputs og tips til specialeprocessen. Gruppen ledes af to erfarne gruppeledere, der er vant til at snakke med studerende, der skriver speciale og har derfor kendskab til de problematikker, der kan opstå undervejs i en specialeproces.

Sparring med andre i samme situation

I gruppen er der fokus på, at du kan dele dine erfaringer om at være specialestuderende med andre i samme situation. Derfor består en stor del af aktiviteterne i sparring imellem deltagerne.

Specialegrupperne foregår på SDU Odense

Du kan deltage i specialegrupper på SDU Odense. Alle møder afholdes med fysisk fremmøde. 

Målgruppen er dig, der har brug for et fællesskab i løbet af din specialeproces

En Specialegruppe er et fællesskab, hvor du kan mødes med andre studerende, der også skriver speciale. Det er således en gruppe for specialestuderende, der kunne tænke sig at udnytte fællesskabet til at sikre sig den bedst mulige specialproces. Det betyder også, at du skal være villig til at engagere dig i gruppens diskussioner og sparring, hvis du tilmelder dig.

Gruppen er oplagt for dig, der fx er kommet bagud ift. det hold du startede på, eller dig der kunne forestille sig, at ekstra sparring og fællesskab var det der kunne få dig sikkert gennem specialet.

Så regn med at møde specialestuderende fra alle fem fakulteter på SDU, som du til trods for meget forskellige specialeemner og måder at skrive speciale på, vil have en masse til fælles med. 

For dig der skriver speciale over to semestre

Du er også meget velkommen i vores specialegrupper.

I det første semester hvor du deltager i specialegruppe, er du med i en gruppe, hvor der både er folk som skriver speciale over et semester og over to semestre. Når den første gruppeforløb er afsluttet, samler vi alle jer, som skriver speciale over to semestre og laver et særligt videre gruppeforløb for jer. Det vil I høre mere om, når tiden nærmer sig.

Hvem er gruppeforløbet ikke for?

Gruppen er ikke for studerende, der allerede skriver speciale i gruppe, da man så allerede er del af et skrivefællesskab.

Hvad laver vi, når vi mødes?

Mødegangene i Specialegrupperne kan bestå af mange aktiviteter. Det kan være alt fra små oplæg fra facilitatorerne eller gruppedeltagerne, gruppediskussioner, sparring, nysgerrighed overfor hinandens processer, refleksionsøvelser og i det hele taget snakke om hvordan det går, og hvad man bøvler med lige i øjeblikket.

Hvad var emnerne for specialegruppeforløb i efteråret 2023?

I efteråret 2023 var der følgende temaer på programmet for hver mødegang: 

  1. Lær hinanden lidt at kende og så noget om kravene til et speciale
  2. Planlægning af semestret og hverdagen med specialet
  3. Vejledersamarbejdet og samarbejder generelt
  4. Specialecup
  5. Bæredygtig specialeskrivning og specialetid
  6. Ud af specialetiden - forsvar af speciale og i job bagefter

Sandsynligvis bliver temaerne nogenlunde det samme her i foråret 24, men da vi altid justerer temaerne efter, hvad deltagerne har brug for, så kan det være temaerne bliver anderledes. 

Fællesskab uden for gruppen

Vi appellerer rigtig meget til at I etablerer et lukket fællesskab, hvor I kan udveksle erfaringer og tips og tricks. Ligesom I kan aftale at mødes uden for gruppen og fx skrive sammen. Vi sørger for at sådan et fællesskab bliver etableret, men det vil være op til jer at drive det. 

Vi mødes alt i alt 6 gange i løbet af foråret

Gruppen mødes i alt seks gange med ca. to/tre ugers mellemrum. Hvert gruppemøde varer to timer. Vi starter i begyndelsen af februar og slutter i maj

Hvis du vil være med, skal du kunne alle gange 

Hvis du ønsker at deltage i en specialegruppe, så skal du som udgangspunkt kunne alle mødegangene.

Tilmelder du dig gruppeforløbet og bliver optaget, vil du modtage en mail med tid og dato for  mødegangene. Der vil du således have mulighed for at melde endeligt til eller fra alt efter om du som udgangspunkt kan deltage eller ej på de udvalgte dage. 


Tilmeldingen til specialegrupper foråret 2024 er desværre lukket 

Hvis du allerede nu ved, at du gerne vil med i en specialegruppe i efteråret 2024, så udfyld surveyet her med din mail, så skal vi nok kontakte dig, når vi åbner for tilmeldingen til efterårets specialegruppeforløb. 

Tilmeld dig en specialgruppe her

Du tilmelder dig ved at udfylde survey’en her. Tilmeld dig senest d. 21. januar 2024. Derefter lukker vi for tilmeldingen. Du hører fra os senest d. 24. januar. 

Hvorfor skal du udfylde en survey om dig selv? 

Når du tilmelder dig, skal du udfylde en survey hvor du skal du svare på nogle grundlæggende oplysninger om dig selv, dit speciale og dit studieforløb. Du skal desuden skrive dit navn, e-mail og telefonnummer, så har vi mulighed for at aftale nærmere efter tilmeldingsfristen.

Vi har brug for at vide de her ting om dig, så vi kan sikre os, at du vil få gavn af vores specialegruppetilbud.

Der er begrænsede pladser i Specialegrupperne

Vi kan således ikke nødvendigvis tilbyde alle interesserede en plads. I tilfælde af overbooking sorteres deltagerne efter de kriterier, som du kan finde under punktet ”Hvem er målgruppen for specialegrupper?”.

Er du nysgerrig på, hvad der foregår i en Specialegruppe?

Så læs denne artikel fra SDU’s egen nyhedstjeneste "Sammenhold i stedet for specialesump".  

Eller læs artiklen fra RUST: "Farvel til specialesumpen

 

Podcasts

 

Har du brug for nogen at snakke med?

  • Studie- og trivselsvejledningen. Vi kan tilbyde individuelle vejledninger om f.eks. planlægning af semestret med specialet, vejledersamarbejdet, akademisk skrivning, trivslen i dagligdagen m.m. 
  • Biblioteket. Tilbuddet kaldes "Book en bibliotekar". De kan hjælpe dig med at søge litteratur, akademisk redelighed, reference håndtering m.m
  • Karrierevejledning. Få en snak om din fremtid efter uddannelsen, hvordan du bruger specialet som en del af din jobsøgning, kompetenceafklaring m.m.
  • Studenterrådgivningens drop-in gruppe om afsluttende opgaver

Psst..

Nogle gange er det sværeste skridt at række ud efter hjælpen... Bare gør det... Vi glæder os til at snakke med dig...

 

Gode steder på nettet, hvor du kan læse mere

Sidst opdateret: 15.02.2024