Studerende
Outlook Web Mail
Adgang til dine fag/kurser
Adgang til DigitalEksamen
Kontakt SDU - SPOC
Studerende kan tilmelde sig kurser, eksamen og se resultater
Opsætning og håndtering af print
Se konto information, ændre/registrere SMS nummer og billedindstillinger
Nulstil eller skift dit kodeord. Glemt kodeord? Brug denne service
Se lånerstatus, reservationer & forny lån
Viser den information tjenester ser
Alumner
Netværk for alumner
Startside
Studieside for dig, der studerer
Bliv klogere på Nyt SUND - Sundhedsvidenskabs nye bygning til undervisning og forskning på Campus Odense.
Få overblik over dit introprogram, se hvad du skal lave hvornår og find nyttig information til din studiestart.
Få overblik over dine fag, se hvad du skal lave hvornår og find materiale, litteratur mv. Det er også her, du kan samarbejde og kommunikere med både undervisere og medstuderende.
FAQ
Få svar på mange af de spørgsmål, som andre studerende ofte stiller.
Din karriere
Din uddannelse kan føre mange steder hen.
Byg din uddannelse
I løbet af din uddannelse har du mulighed for selv at vælge nogle af dine fag og forløb.
28.11.2023
Hvordan kan du bruge kunstig intelligens (generativ AI) i forbindelse med din læring og dit studie? Tjek SDU’s retningslinjer for brugen af kunstig intelligens (generativ AI). Gå ind på mitsdu.dk/AIpaaSDU.
27.11.2023
Det vil to idrætsforskere fra SDU gerne vide mere om, og de har brug for din hjælp! Projektet hedder HYPEM - How do Young People in Europe Move , og har til formål at undersøge unges aktivitetsvaner og foretrukne idrætsaktiviteter i en række europæiske lande. Deltag i undersøgelsen og svar på spørgeskemaet Deltag her: https://enquetes.univ-lille.fr/index.php/194487 Besvarelsen tager ikke mere end 15-20 min., og du kan vælge at svare på dansk. Alle indsamlede data er underlagt de europæiske databeskyttelseslove, dit svar er anonymt og din data vil kun blive brugt til forskningsformål. Vil du vide mere om undersøgelsen, så skriv til: Søren Andkjær på sandkjaer@health.sdu.dk eller Annette Michelsen la Cour på amlacour@sam.sdu.dk
24.11.2023
2023 SU for december 2023 – søg senest 5. december 2023 SU-lån 2023 – godkend låneplan senest 15. december 2023 Efter disse datoer har du ikke ret til SU og SU-lån til 2023. 2024 SU-lån januar 2024 Hvis du vil have SU-lån udbetalt til januar, skal du godkende en ny låneplan senest mandag d. 18. december 2023. Godkender du senere, får du lånet senere. Sådan gør du: 1) Søg SU-lån i minSU 2) Modtag støttemeddelelse i e-boks 3) Godkend din låneplan i minSU 4) Få lånet udbetalt
23.11.2023
Studenterorganisationen "Syddanske Studerende" søger arrangører til Semesterstartsfesten eller Institutdysten 2024. Som arrangør kan du specialisere dig inden for lige præcis det, du interesserer dig mest for: Frivillige (HR) Pladsen og produktion Bar PR og kommunikation Økonomi Atmosfære Turnering Og her er, hvad du får: Du bliver en del af et superhyggeligt socialt hold. Du kommer bagved et af SDU's helt store events. Du får noget mere på dit CV. Du bliver inviteret til mange forskellige arrangementer. Du kan læse mere om de forskellige arrangørstillinger, og hvordan du søger via SDU's Jobbank. Vi glæder os til at høre fra dig!
SDU's rektorat har godkendt og vedtaget nye principper for rygning og tobaksanvendelse på SDU's matrikler. Det er fortsat ikke tilladt at bruge af tobaksprodukter (røgtobak og damp) indendørs på SDU’s matrikler. Derudover kan du via husreglerne finde principperne og læse mere om, hvad der præcist gælder på din campus: SDU Esbjerg's husregler kan tilgås via mitsdu.dk/faciliteteresbjerg. SDU Kolding's husregler kan tilgås via mitsdu.dk/faciliteterkolding. SDU Odense's husregler kan tilgås via mitsdu.dk/faciliteterodense. SDU Slagelse's husregler kan tilgås via mitsdu.dk/faciliteterslagelse. SDU Sønderborg's husregler kan tilgås via mitsdu.dk/facilitetersoenderborg.
21.11.2023
Kunne du tænke dig at arbejde i en styrelse? Eller er du nysgerrig på at høre mere om, hvilke jobmuligheder der egentligt er i sådan en styrelse? Du kan stadig nå at tilmelde dig vores jobdating-arrangement, hvor du kan møde 15 spændende styrelser og høre mere om de mange spændende muligheder der er på en offentlig arbejdsplads.
20.11.2023
Kan du holde mange bolde i luften på én og samme tid? Har du samtidig mod på at tage ansvar og selvstændigt initiativ? Så er du måske den nye studentermedhjælper ph.d.-skolen på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet står og mangler. Hos os får du reel erhvervserfaring – lige til at sætte på CV’et. Vi søger en ny studentermedhjælper der kan bidrage med løsningen af følgende opgaver, i tæt samarbejde med ph.d.-skolens forskeruddannelseskonsulenter. Dine arbejdsopgaver: Som studentermedhjælper vil du primært arbejde med administrative opgaver i forbindelse ph.d.-forløb og kursusadministration. Du kan derfor forvente at skulle arbejde med: - Kursusadministration og planlægning - Lokalebooking og bestilling af forplejning - Registrering af kursusdeltagelse - Udsendelse af kursusbeviser - Journalisering - Halvårsrapporter - Redigering og vedligeholdelse af hjemmesider - Oprettelse og vedligeholdelse af div. Systemer - Hjælp og vejledning til Zoom møder - Kan arbejde struktureret, systematisk og selvstændigt Derudover vil der være praktiske opgaver på fakultetet som fx hjælp ved større arrangementer og eksaminer. Vi forventer, at du: - Er serviceminded og løsningsorienteret - Kan arbejde selvstændigt i/deltage i udviklingen af forskellige IT-systemer (erfaring med ITsLearning, Sitecore og Filemaker er en fordel) - Kan begå dig på engelsk, både mundtligt og skriftligt - Er parat til også at løse opgaver af praktisk karakter - Du er studerende, helst på bacheloruddannelsen, på en af SDU’s uddannelser. Er du ny studerende på SDU, er du også velkommen til at søge. Ansøgningsfrist er den 1. december 2023, og samtaler forventes afholdt fredag den 8. december 2023. Ansættelsen er med start 15. december 2023 og er tidsbegrænset 1 år med mulighed for forlængelse.
16.11.2023
Det er snart tid til at du tilmelder dig til undervisning i forårssemestret 2024. Der er åbent for tilmelding i perioden 20. – 30. november. Du skal selv tilmelde dig de fag, du ønsker at følge via SDU studenterselvbetjening.
14.11.2023
Svar på Danmarks Studieundersøgelse og vind penge til et arrangement. Alle uddannelser med en svarprocent på minimum 50%, når undersøgelsen slutter d. 28. november, er med i lodtrækningen om kr. 5.000, 10.000 eller 15.000 til et socialt eller fagligt arrangement. Du kan løbende følge, hvilke uddannelser der har opnået en høj nok svarprocent til at være med i lodtrækningen - og hvilke der lige mangler de sidste svar på https://mitsdu.dk/da/studieundersoegelsen Jo højere svarprocent jo større vinderchance! For hver ti procentpoint I kommer over de 50%, får jeres uddannelse et ekstra lod i puljen. Det kan I vinde: Små uddannelser (under 100 studerende) kan vinde 5.000 kr. Mellem uddannelser (mellem 100-200 studerende) kan vinde 10.000 kr. Store uddannelser (over 200 studerende) kan vinde 15.000 kr. Blandt de små uddannelser bliver der trukket 3 vindere, der hver får 5.000 kr. i præmie. Ved de mellem og store uddannelser trækkes der én vinder i hver kategori.
01.11.2023
Netop nu gennemføres Danmarks Studieundersøgelse på SDU, hvor der er fokus på at udvilke studie- og undervisningsmiljøet. Alle heltidsstuderende har modtaget et link til undersøgelsen i deres SDU-mail og e-Boks. Undersøgelsen tager ca. 10 minutter at udfylde. Jo flere svar, jo bedre! Din besvarelse vil være en vigtig brik i arbejdet med at gøre SDU til et endnu bedre sted at studere.
24.10.2023
Population Studies, som uddannelsen hedder, er for dig, der interesserer dig for befolkningsudvikling og samfundsmæssige udfordringer.
10.10.2023
Der er 8 handicap-parkeringspladser omkring Nyt SUND. 6 af pladserne finder du ved hovedindgangen Stenten Syd, mens to af pladserne ligger for enden af Fioniavej tæt på hovedindgangen Koblingen. Find yderligere information om handicapparkering omkring Nyt SUND her.
25.09.2023
Nej, når det kommer til undervisningsmateriale inklusive PowerPoint-præsentationer, har din underviser som hovedregel ophavsretten. Dette betyder, at de selv bestemmer, om de ønsker at dele det med dig. Hvis din underviser vælger at dele materialet, bestemmer de også, hvornår det skal ske – enten før, under eller efter undervisningen. Disse beslutninger kan baseres på forskellige pædagogiske årsager eller hensyn til databeskyttelse (GDPR). Du kan læse mere om ophavsret som studerende på https://mitsdu.dk/da/service/sund/ophavsret. Ofte er PowerPoint-præsentationer ikke anbefalet litteratur PowerPoint-præsentationer udgør sjældent det anbefalede litteratur og muligvis dækker det ikke alle målbeskrivelserne for dit fag. Du kan finde målbeskrivelsen i fagbeskrivelsen. For at få mest muligt ud af faget, er det en god idé at bruge den anbefalede litteratur og deltage aktivt i de undervisningsaktiviteter, du bliver tilbudt. På den måde kan du bedre opfylde fagets målbeskrivelser. Du kan finde mere information om det specifikke fag på itslearning. Vil du vide mere? Har du spørgsmål, så find kontaktoplysninger under Kontakt på din studieside.
11.09.2023
Undervisning og studieliv på SUND er flyttet til Nyt SUND. Det betyder, at studerende nu kun har begrænset adgang til Winsløwparken. Læs mere om adgang til Winsløwparken og Klinikbygningen her.
04.09.2023
Undervisningen på SUND er startet op i den nye fakultetsbygning på Campus Odense. Her finder du information, som kan være nyttig i forbindelse med indflytningen i det nye hus.
23.08.2023
Den 28. august starter undervisningen op i Nyt SUND. Her får du en introduktion til, hvordan du nemt finder de nye undervisningslokaler.
22.08.2023
Det er ikke blot undervisning og forskning, som flytter fra Winsløwparken til Nyt SUND. Det gør SUNDs studenterorganisationer og -aktiviteter også. Og der bliver plads til det hele – blot på en ny måde. Læs mere om studenterorganisationer og studiemiljø i Nyt SUND her.
21.08.2023
Når undervisningen starter op i Nyt SUND den 28. august, bliver der fortsat arbejdet på at gøre bygningen helt klar til brug. Du kan derfor opleve, at alt ikke er fuldstændigt på plads ved studiestart. Læs mere om klargøringen af Nyt SUND her.
29.06.2023
Der bliver en del at holde styr på, når vi tager Nyt SUND i brug efter sommerferien. Heldigvis står et team af vestklædte vejvisere klar til at vise rundt, når det nye semester går i gang. Læs mere om, hvordan du får hjælp til at finde rundt i Nyt SUND her. Undervisningen starter op i Nyt SUND på Campus Odense i efterårssemestret 2023.
27.06.2023
Når Nyt SUND bliver taget i brug fra august 2023, har du rig mulighed for at komme dertil på cykel Der bliver etableret både cykelstier og cykelparkering omkring byggeriet. Læs mere om cykelstier og cykelparkering omkring Nyt SUND her. Undervisningen starter op i Nyt SUND på Campus Odense i efterårssemestret 2023.
22.05.2023
Auditorier, holdlokaler og grupperum, brikserum, øvelseslaboratorier og dissektionssal. I Nyt SUND-bygningen finder du i alt 55 helt nye undervisningslokaler. Her kan du se, hvordan lokalerne er fordelt og indrettet. Undervisningen starter op i Nyt SUND på Campus Odense i efteråret 2023.
21.04.2023
Størstedelen af Nyt SUND-byggeriet er nu afleveret til Vejdirektoratet, som er bygherre på projektet. De næste måneder vil de sammen med SDU gøre byggeriet helt klar til indflytning. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet flytter ind i Nyt SUND på Campus Odense fra august 2023. Undervisningen starter op i byggeriet fra 1. september 2023. Læs hele nyheden her
17.04.2023
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet flytter ind i Nyt SUND på Campus Odense fra august 2023. Men allerede nu kan du kigge ind i det nye byggeri fra Stenten i den eksisterende SDU-bygning. Læs hele nyheden og se billeder fra Nyt SUND her
31.03.2023
Nyt SUND er Sundhedsvidenskabs nye fakultetsbygning til forskning og undervisning på Campus Odense. Nyt SUND står færdig i løbet af foråret 2023, hvorefter mange af SUNDs aktiviteter flytter til det nye byggeri fra den 1. august 2023. Flytningen betyder blandt andet, at alle SUNDs uddannelser i Odense bliver samlet ét sted. Det samme gør sig gældende for mange andre af fakultetets aktiviteter. Undervisningen starter op i det nye byggeri fra den 1. september 2023. Læs mere om Nyt SUND på www.mitsdu.dk/nytsund Her finder du en FAQ og får svar på spørgsmål som: -Hvad er Nyt SUND? -Hvem flytter til Nyt SUND? -Hvornår flytter vi til Nyt SUND? -Hvad betyder Nyt SUND for mig som studerende?
Fioniavej 34, Odense M
29.11.2023
11:15 - 12:15
DIAS Lecture by Dominique Routhier, postdoc in the Department of Language and Culture Art and Automation: Cybernetics, Modernism and the Avantgarde Abstract: In a 2022 New York Times article, an artist who won a local art competition with an AI-generated artwork dramatically declared: ‘Art is dead, dude. It's over. AI won. Humans lost.’ This statement exemplifies a broader sense of anxiety about AI and automation, extending beyond concerns about jobs and livelihoods to encompass fundamental aspects of the human condition: our ability to think, reason, communicate, and express ourselves artistically. In a DIAS lecture presenting his new book, With and Against: the Situationist International in the Age of Automation, Dominique Routhier historicizes the automation-debate by returning to its ‘cybernetic’ origins in the 1950s. The lecture thus focuses on the centrality of cybernetics—a largely forgotten interdisciplinary ‘science of communication and control’—to the postwar moment in art, and, by way of examples from mid-century modernism and the avantgarde, argues that the history of automation and the history of art are deeply intertwined. About: Dominique Routhier is a postdoc in the Department of Language and Culture at the University of Southern Denmark, an affiliate at DIAS (Danish Institute for Advanced Studies), and part of the research project ‘Drone Imaginaries and Communities’ (Independent Research Fund Denmark, 2020-2024). His research focuses on the cultural history of automation, with a particular interest in the intersection of art, technology, and political economy. Dominique is currently at work on a scholarly handbook, The Aesthetics of Machine Vision: Critical Terms and Ideas (in review, MIT Press). His writings have appeared in numerous Scandinavian and international journals, including K&K, Nordic Journal of Aesthetics, Rethinking Marxism, Boundary 2, Historical Materialism, and LARB, among other places. Author of With and Against: the Situationist International in the Age of Automation (Verso Books, 2023). About: The lecture takes place in the DIAS Seminaroom Fioniavej 34 from 11:15 to 12:15. Everybody is welcome and no registration is needed.
05.12.2023
10:00 - 11:00
Kan du også komme i tvivl om, hvad du skal svare, når du bliver spurgt om, hvad du kan med din uddannelse? Det er naturligt at være i tvivl om sine kompetencer eller have svært ved at sætte ord på dem. Det får du hjælp til i dette webinar.
06.12.2023
DIAS Lecture by Giovanna Cifolletti, Membres émérites et honoraires, Directrice d'études de l'EHESS From Early modern (European) symbolic algebra: a rhetorical project ? My research project aims to understand the sense of the symbolic algebra of Viète and Descartes, in the context of 16th-century Europe. To apply a sociological scheme could hardly bridge the gap between mathematical theory and practice on the one hand and the actual concerns of scientists and practitioners (including masters of crafts and merchants) on the other. Hence I opted for a social history approach in the sense defined by Lucien Febvre in connection with 16th-century people: our purpose is to see how people formulated their problems and found strategies to solve them. This invites us to search for information in documents about the history of books and printing, of universities, of academies and civic schools. At the theoretical level, we look for the connections of algebra, geometry and arithmetic with other disciplines or liberal arts: besides mathematics, these include grammar, rhetoric and logic or dialectic; within mathematics, there are the links with the mathematical arts music and astronomy as well as with many subordinate arts such as optics or chronology, calendars and commercial arithmetic. Febvre’s approach insists on paying attention to the perspective of the actors, not only as an intellectual curiosity but as the search for an actual comparison with our research. In fact, Lucien Febvre shares categories with the people he studies: for instance putting problems and solutions at the center of intellectual life is a typical move of 16th-century rhetoric and logic. With the study of symbolic algebra we are in a similar position: algebra in the 16th- century was transformed to become the science of formulating problems and their solutions. Today we shall see in particular how 15th- century vernacular rhetoric and logic of Lorenzo Valla created the conditions for this transformation in the works of Jacques Peletier, so that on this basis algebra itself replaced logic in Descartes and Fermat. About Giovanna Cifoletti, Professor and Directrice d'Etudes à l'EHESS, L’école des hautes études en sciences sociales, the School for Advanced Studies in the Social Sciences, Histoire des sciences et des techniques, Doctor of Philosophy. Her research areas are the History of Mathematics, especially early modern algebra. Intellectual and social European and Mediterranean history in the early modern period. Abacus Schools: texts and commercial practices. Mathematics, rhetoric and logic in early modern Europe, especially among jurists and mathematicians. The lecture takes place in the DIAS Auditorium, Fioniavej 34from 11:15 to 12:15. Everybody is welcome and no registration is needed.
13.12.2023
DIAS Lecture by Prof. Dr. Bernhard Siegert, Gerd Bucerius Professor for the History and Theory of Cultural Techniques at Bauhaus Universität Weimar From Filtering to Imaging - MediaNatures of Plankton (1889 – 2019) By giving the concept of “environing technologies” (Sørlin and Wormbs) a media theoretical twist, the talk undertakes to re-perspectivize the history of plankton research in the North Atlantic from the angle of a praxeology of media. The talk will be divided into four sections: First, the concept of “environing media” is explained. The remaining sections will be devoted to three historical epochs of plankton research in the North Atlantic, or more precisely to the media practices (or “Kulturtechniken”), by which we can distinguish these epochs, and which gave rise to three different “medianatures” of plankton. Thus, it can be shown that the media history of microbiological oceanography proceeds through unstable distinctions between medium and message. By conclusion one could argue that plankton as such never existed, but only the "effective range" of the media systems used in each case. About: Bernhard Siegert is Gerd Bucerius Professor for the History and Theory of Cultural Techniques at Bauhaus Universität Weimar. From 2008 to 2020 he was co-director of the International Research Center for Cultural Techniques and Media Philosophy at Weimar (IKKM). Since 2021 he leads the project “The New Real – Past, Present, and Future of Computation and the Ecologization of Cultural Techniques” funded by the NOMIS Foundation. Siegert has held visiting professorships and scholarships at UC Santa Barbara, New York University, University of British Columbia, University of Cambridge, Freie Universität Berlin, Stockholm University, and Harvard University. His many publications have drawn upon disciplines including the histories of sciences and technologies, art, literature, and data processing to deconstruct supposedly ontologically or naturally given entities in terms of a history of mediums and cultural techniques. Translations in English of his work on media theory and history have appeared as Relays: Literature as an Epoch of the Postal System (Stanford University Press, 1999) and, more recently, Cultural Techniques: Grids, Filters, Doors, and Other Articulations of the Real (Fordham University Press, 2015). The lecture takes place in the DIAS Auditorium, Fioniavej 34from 11:15 to 12:15. Everybody is welcome and no registration is needed.
13:15 - 17:00
Workshop Wednesday, December 13, 13:15–17:00 Tobias Nanz & Anders Engberg-Pedersen Host: DIAS in cooperation with the Department of Culture and Language (SDU), the Center for War Studies (SDU) and the Marie Skłodowska-Curie Actions Venue: DIAS seminar room Topic: The sea is an unknown smooth space. It is a space from which natural forces emanate, it is loaded with fictions that are meant to make it comprehensible. It is a space of trading and communication, but also a space of battles, war, and disruption. Since ancient times people such as coast dwellers, government officials, or military thinkers have sought to control the sea with ships and submarines and with specific media and cultural techniques. This workshop brings together perspectives from literature, media and culture studies to discuss the challenges of the sea and people’s struggle to transform the smooth space into a striated and thus controllable space. 13:15 – 13:30: Introduction 13:30 – 15:00: Panel 1 / Chair: Tobias Nanz Bernhard Siegert (BU Weimar): Trafalgar: Victory through Love and Hermeneutics Søren Frank (SDU): Coastal havoc in Peder Frederik Jensen’s Rans vilje (2023) and Holger Drachmann’s ’Efter Orkanen’ (1881) 15:00 – 15:30: Coffee and Cookies 15:30 – 17:00: Panel 2 / Chair: Anders Engberg-Pedersen Lieven Raymaekers (KU Leuven): War and the Ocean: Man, Media and Submarine Fiction Tobias Nanz (SDU): Noisy Shores. Communicating (after) the Apocalypse
Campusvej 55, Odense M
15.12.2023
15:15 - 16:00
Vil du vide, hvad der foregår bag kulisserne hos IMADA? Kom og vær med til 2 x 20 min. inspirerende foredrag, mens du nyder en gratis "afslappet after-work" øl med dine medstuderende, kollega eller lærer. Ved dette IMADA Talks kan du møde lektor Stefan Jänicke og postdoc Konstantin Wernli.
21.02.2024
More information to come...
29.02.2024
10:00 - 12:00
Læs mere om informationsmødet og tilmeld dig på: https://www.conferencemanager.dk/informationmeetingondeicatsdu/conference Hvis du ønsker at deltage, bedes du tilmelde dig inden den 31. januar 2024.
Sandbjergvej 102, Sønderborg
14.03.2024 00:00
17.03.2024 00:00
Kongres for Medicinsk Studenterforskning samler hvert år i marts ca. 100 studerende fra Aarhus, København, Odense og Aalborg. Kongressen er dermed den største danske studenterkongres inden for sundhedsvidenskab og life science. Kongressen henvender sig til alle studerende, der laver sundhedsvidenskabelig forskning ved et dansk universitet. Alle prægraduate, sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter kan præsenteres ved Kongres for Medicinsk Studenterforskning – fx forskningsår, fritidsforskning, eksperimentelle bachelor- eller specialeopgaver og del A af integrerede ph.d.-projekter (4+4 eller kandidat-ph.d.
10.04.2024
27.05.2024 08:00
31.05.2024 18:00
Deltag i EuroVis 2024-konferencen Where Words Fail, Visualization Speaks, og udforsk datavisualiseringens verden og samarbejd med eksperter inden for dette spændende felt. Gå ikke glip af denne mulighed for at udvide din viden og dine forbindelser inden for visualiseringsverdenen! Læs mere her: https://www.eurovis.org/eurovis/conference
Dit studieliv
Find aktiviteter og faciliteter på dit studie og på dit campus, og engager dig i studenterpolitik.
Studieophold i udlandet
Der er mange gode grunde til at tage til udlandet under sin studietid.
SDU's bibliotek
Find hjælp til opgaveskrivning og benyt dig af bibliotekets mange faciliteter.
Regler og procedurer
Her finder du de regler og procedurer, der gælder for alle studerende på SDU. Læs bl.a. om eksamen, dispensationer, barsel, merit, orlov, sygdom m.v.
Blanketter
Find de blanketter, du skal bruge til projektorienteret forløb, bachelorprojekt m.v.
Vejledning
Få vejledning om de regler og rammer, der gælder for dig som studerende. Du kan også finde tips og tricks til opgaver og studiegrupper.
❤️ 🥳