Skip to main content

Historier fra HTI 2017

MensaM – 1. pladsen

MensaM er et moderne hospitalssengeborg med fleksibilitet, arbejdsmiljø, patienten og fagpersonalet for øje. Gruppen har været ude og snakke med patienter, sygeplejersker og rengøringspersonale for at undersøge hvordan de bruger bordet. Desuden har gruppen også kigget på hvordan bordet kan hjælpe patienten med at opnå en rigtige spisestilling, så de undgår underernæring.

Juryen: »Gruppen har udarbejdet et fint produkt som hurtigt kan komme på markedet, forhåbentligt inden OUH flytter ind i de nye lokaler. Bag produktet står et godt rundt team, som forstår domænet og designet«

 

Gruppen har vundet 20.000,- til materialer og 12.000,- til hvert medlem i løn, til at videreudvikle produktet.

Gruppen består af:
Katrine Worm, IT Product Design
Wendy van der Arend, Fysioterapeut og ID
Christina Svendsen, Cand. Cur. 6. Semester
Caroline Brøgger, stud. Product Development and Innovation, 6. semester.

Se interview med gruppen på TV2.

T.H.E.A – 2. pladsen

THEA står for The Health Enhancing Assistant. Mange ældre og syge patienter bliver ofte overvældet af informationer når de er indlagt, og må derfor spørge sygeplejersken om de samme spørgsmål adskille gange. THEA bliver en personlig bedside robot, og vil hjælpe patienten med at huske de mest vigtige ting, således at patienten i stedet for at kalde på sygeplejersken, kan spørge THEA. Derved kan sygeplejersken få mere tid til de dybe og krævende samtaler. Desuden kan patienten også fortælle THEA symptomer eks. ”jeg har kvalme” som THEA så kan give videre til personalet.

Juryen: »Vi forstår godt ideen og der er et enormt perspektiv i, at opnå en mere effektiv kommunikation med patienterne, og at frigøre sygeplejerskerne fra gentagelser, så de har tid til de varme samtaler og dem som er mere komplekse. Udfodringerne er dog mange, der er lang vej til markedet og konkurrencen er hård. Men der er ingen tvivl om at vi skal den vej.«

Gruppen har vundet 20.000,- til materialer og 12.000,- til hvert medlem i løn, til at videreudvikle produktet.

Rasmus Elving, Lærings- og oplevelsesteknologi, 8. Semester
Ehsanullah Ekhlas, Product Development and Innovation, 12. semester.
Mads Kjærsgaard, software Software Engineering, 8. Semester
William Lemi, Product Development and Innovation, 8. semester.

In-Nav – 3. pladsen

In-Nav er en digitalt indendørs kort, der skal hjælpe patienter, og personale, med at finde rundt på sygehuset. Via moderne sensorer, kender systemet din nøjagtige position i bygningen og kan meget præcist fortælle dig hvornår du eksempelvis skal svinge til højre. Du vil således med en app, bruge din telefon til at finde vej.

Juryen: »Vi ved alle at det er svært at finde rundt i hospitalets labyrinter. Mister vi vejen, mister vi også tid. Der er hård konkurrence på markedet, men vi synes at ideen er original. Vi tror at ’speed to market’ er vigtigt for ellers lukker vinduet sig. «

Gruppen har vundet 20.000,- til materialer

Christian Dam, Velfærdsteknologi, 6. Semester
Lasse Møller, Folkesundhedsvidenskab, 8. Semester
Jacbo Due, Folkesundhedsvidenskab, 10. semester
Trine Meier, Velfærdsteknologi, 4. Semester

Identitube

Anastomoselækage er en alvorlig komplikation hos patienter der har fået fjernet et stykke af tarmen. Identitube er et ’smart dræn’ som skal hjælpe personalet med at opdage en lækage inden bakterierne spreder sig fra bughulen til resten af kroppen. Dette gør at man kan behandle patienterne tidlig og effektivt, så man undgår et langt og alvorlig sygdomsforløb, der kan være dødeligt.

Juryen: »Det er et relevant og svært problem. Vi er ikke i tvivl om at løsningen er vigtig, kan redde liv og spare sundhedsvæsenet for store udgifter. Dog er det et svært problem, med mange udfordringer. Vi ser et grundlag for speciale og ph.d. projekt«

Gruppen vandt publikumsprisen.
Hjalte Oltmann, medicin, 10. semester
Line Jønck, Velfærdsteknologi, 4. semester
Sanjeev Yoganathan, Velfærdsteknologi, 4. semester
Bettina Trencker, kandidat i sygepleje 2. semester

Weacy

På nuværende tidspunkt er patienterne nødsaget til at bruge et bækken, hvis der er behov for opsamling og undersøgelse af urinen. Weacy er et produkt så patienterne ikke behøver at bruge bækken, men muliggør opsamling af urin i et almindeligt toilet, uden at det er nødvendigt med en hel bækkenstol. Dette gør det mere komfortabelt for patienter, og gør det nemmere for personalet at undersøge og behandle urinen.

Juryen: »Gruppen adressere et komplekst problem som er indgribende og grænseoverskridende. Gruppen demonstrerede god kendskab og domæne indsigt.«

Sandra Damsgaard Jensen, Product Development and Innovation, 8. semester.
Neele Caliebe, stud. merc., 6. semester
Ramlo Mohamed, Velfærdsteknologi, 6. semester

IV Compac

Når hjemmesygeplejersken skal give medicin eller drop til patienterne i eget hjem, er man ofte nødsaget til at tage en vægmaleri ned fra væggen, og benytte det bagved liggende søm, som ophæng for droppet.

Derfor har denne gruppe udviklet et lille let og transportabelt dropstav man kan have den med rundt i hjemmet. Stativet har også hjul, så patienten ikke er bundet til sofaen eller sengen for længere tid ad gangen.

Juryen: »Et stærkt team som har identificeret et virkeligt problem. Dog ved vi at der er andre produkter på vej, som erstatter de klassiske dropstativer. Fremragende ide og fantastisk hold.«

Cecilie Blomberg, kandidat i sygepleje 2. semester
Jackline Bamdeg, Velfærdsteknologi, 4. semester
Vanessa Clausen, Product Development and Innovation 6. semester

Sidst opdateret: 20.05.2022