Skip to main content

Generel info om eksamen og re-eksamen

Princip for udbud af prøver på bachelor-, kandidat- og tilvalgsuddannelserne i Idræt og Sundhed:

Der afholdes ordinær prøve i forbindelse med afvikling af modulets undervisning og omprøve afholdes i næstfølgende kvartal således at:

  • fag der har undervisning i efteråret og som afsluttes med prøve efter 1. kvarter, udbydes til omprøve efter 2. kvarter
  • fag der har undervisning i efteråret og som afsluttes med prøve efter 2. kvarter, udbydes til omprøve efter 3. kvarter.
  • fag der har undervisning i foråret og som afsluttes med prøve efter 3. kvarter, udbydes til omprøve efter 4. kvarter
  • fag der har undervisning i foråret og som afsluttes med prøve efter 4. kvarter, udbydes til omprøve efter 1. kvarter.Der udbydes - som noget nyt -  pr. 1. september 2021 B-prøver for læringsprøver :
  • B-prøverne udbydes i kvarteret efter at undervisningen / læringsprøven er afholdt efter samme princip som de øvrige omprøver (se ovenstående). Der kræves tilmelding via Student-selvbetjeningen for at deltage i en B-prøve. Information om B-prøvens indhold fremgår af eksamensbestemmelserne i modulbeskrivelsen.  Alle omprøver afholdes som udgangspunkt fredag før eksamensugen. 

Der vil blive afholdt ekstraordinære omprøver i sidste uge af august måned i nedenstående eksamensaktiviteter (gælder for bachelor uddannelsen):

FF3: Introduktion til idrætssociologi og idrætshistorie - S400048102 - Bunden skriftlig prøve

FF4: Fra nerve til muskelfunktion - S400039102 - Mundtlig prøve

FF5: Spring, biomekanik og funktionel anatomi - S400058112 – Anatomi – skriftlig stedprøve

FF8: Energiomsætning - S400040102 - Skriftlig stedprøve

TS1 - Sundhedspolitik – ulighed i sundhed og sundhedsfremme - S420004102 – Hjemmeopgave

 

Afholdelse af ekstraordinære reeksaminer på KA-uddannelsen i idræt og sundhed i august måned.

Studieadministrationen vil i maj måned i samarbejde med studieledelsen tager stilling til om der skal udbydes ekstraordinære reeksaminer i fag, som udbydes på 1., 2. og 3. kvarter.

Studerende, som har været til eksamen i fag på 1., 2. og 3. kvarter uden at bestå, vil blive kontaktet via mail af studieadministrationen, hvis der tilbydes en ekstraordinær re-eksamen. 

Tilmeldingsfrister til re-eksaminer - se her.

Vejledning, hvis du ikke består en eksamen eller har brug for sparring/hjælp til planlægning

Studiet vil altid anbefale dig, at kontakte de faglige vejledere i forbindelse med en ikke-bestået eksamen.

De faglige vejledere på IOB står klar med gode råd og åbne arme, og de giver gerne en hjælpende hånd med at tage hånd om din situation både fagligt, studiestrukturelt og administrativt. Vejlederne står ikke klar med en færdig pakke til dig, men de vil på bedst muligvis hjælpe dig med at finde den bedste løsning.  De faglige vejledere kan bl.a. hjælpe dig med:

  • regler vedrørende eksamen
  • ansøgning om yderligere prøveforsøg
  • fremadrettet plan for at undgå endnu en dumpet eksamen
  • studievejledning i studieteknikker
  • en uformel snak, hvis du er frustreret over et eksamensresultat
  • hvis studiegruppen ikke fungerer
  • ansøgninger til studienævnet

Fag der udfases af studieordningen/ikke længere udbydes

For fag, der ikke bliver udbudt fremadrettet, har dit studie lov til at stille krav om, hvornår du senest skal have aflagt det 3. eksamensforsøg. Det vil fremgå af din studieordning, hvis dit studie har opstillet disse regler. Det gælder ofte for valgfag/emnefag, der kun udbydes en enkelt gang (fx af en gæsteunderviser). Her er det vigtigt, at du holder øje med eksamensformen, der er formuleret i fagbeskrivelsen.

 

Sidst opdateret: 19.10.2023