Skip to main content

3. semester

På kandidatuddannelsen i folkesundhed har du mange forskellige muligheder.

  1. Uddannelsens egne valgfag
  2. Valgfag på andre uddannelser på SDU eller andre danske universiteter
  3. Projektorienteret forløb (praktik) – 15 ECTS (Danmark og udlandet)
  4. Individuel studieaktivitet (2,5 eller 5 ECTS)
  5. Studieophold i udlandet

Du kan også kombinere overstående, men det er vigtigt, at du nøjagtigt opnår 30 ECTS i tredje semester - ikke mere eller mindre. Dette er især vigtigt at huske på, hvis du beslutter dig for at følge valgfag på andre uddannelser end din egen.

 

Yderligere information

Der tilbydes en række valgfag af uddannelsen selv.

Husk at du også skal ramme 30 ECTS, hvis du følger uddannelsens egne valgfag.

Du kan se hvilke valgfag, der udbydes i efteråret på denne side.

Siden opdateres omkring maj måned, men du kan også kigge tilbage på fagbeskrivelser fra tidligere semestre (efteråret) for at danne dig et foreløbigt overblik.

Et projektorienteret forløb vægter 15 ECTS og skal derfor kombineres med andre valgfag. Du kan læse mere om det projektorienterede forløb her. 

Fra efteråret 2021 er det muligt for studerende at komme i praktik i egen 'virksomhed' som alternativ til praktik i en værtsorganisation.

Hvis du er interesseret i dette, kan du kontakte sn-fsv@health.sdu.dk.

En individuel studieaktivitet består af individuelt projektarbejde baseret på et selvvalg men generelt problem indenfor folkesundhedsvidenskab. ECTS-værdien kan enten være 2,5 ECTS eller 5 ECTS.

Mange studerende vælger en individuel studieaktivitet, hvis de grundet valgfag fra andre studie eller lignende, har svært ved at få ECTS-puljen til at gå op.

Vær venligst opmærksom på, at en individuel studieaktivitet skal forhåndsgodkendes. Du kan først blive tilmeldt fag, når projektet er godkendt. Du kan læse mere om dette i fagbeskrivelsen. 

Hvis du ønsker at tage valgfag på andre uddannelser og/eller universiteter er det op til dig selv at finde de fag, som du ønsker at følge.

Valgfagene skal være relevante for uddannelsen og må ikke overlappe indholdet af de, de studerende allerede har taget på uddannelsen (obligatoriske kurser og specialiseringskurser).

Du skal derudover huske at søge om forhåndsgodkendelse også kaldet forhåndsmerit.

Hvis studienævnet giver dig forhåndsmerit, skal du også selv sørge for at søge om optagelse på fagene, dvs. blive tilmeldt fagene. Når du søger om indskrivning på et andet universitet, skal du vedlægge forhåndsgodkendelsen fra studienævnet på de specifikke fag, du er interesseret i.

Ansøgning om forhåndsgodkendelse skal sendes til studienævnet via SPOC. Det er vigtigt, at du vedlægger fagbeskrivelserne i ansøgningen.

Mødeplan for studienævnet samt link til database, hvor tidligere forhåndsmeritter er tilgængelige, findes her.

Udlandsophold arrangeres gennem SDU International. De fag, du ønsker at tage i udlandet, skal også forhåndsgodkendes som beskrevet ovenfor.

Læs mere om dine muligheder som folkesundhedsstuderende her

 

Sidst opdateret: 06.06.2024