Her kan du læse mere om, hvad tidligere studerende fra din uddannelse fortæller, at de har taget med sig, og hvordan de bidrager i verden.
Gennemgangen er slet ikke udtømmende – du kan finde masser af studerende, som har brugt deres uddannelse på at lære andre ting, og som har skabt sig en fremtid, som man umuligt kunne have forudset.
Du vil også finde eksempler på, hvad tidligere studerende fortæller, de arbejder med. Men husk: Listen er uendeligt meget længere.
Midt i studieforberedelser, eksamensopgaver og andre studieaktiviteter kan det være svært at få øje på, hvad alt dit arbejde med studiet i virkeligheden giver dig af kompetencer.
En uddannelse i Designstudier er en lang læreproces, hvor du blandt andet lærer at:
- forstå design som æstetisk, historisk, kulturelt, kommunikativt og forbrugsmæssigt fænomen i relation til internationale strømninger i design og til dansk designkultur
- analysere konteksten omkring design
- arbejde med formidlingsgreb og -løsninger, der specifikt er rettet mod design, og som knytter sig til de kulturelle og kommercielle interesser, der findes i relation til design
- opstille nye analyse- og løsningsmodeller, der kan lede til tolkninger af designkulturelle processer
- identificere aktuelle tendenser i en formgivningspraksis
- forstå, analysere og interagere med design og formidling af design
- forstå designs betydning for kultur og samfund
- indgå i og bidrage til de designrelaterede brancher med en teoretisk og historisk viden om design som kulturskabende fænomen
Måske du nu sidder og tænker, at du arbejder med meget mere og andre spændende kompetencer på dit studie, og det er rigtig godt, for du er eksperten, der kan fortsætte ”listen” i løbet af dine studier.
Hvad bliver du, når du er færdig med din uddannelse? Det spørgsmål har du sikkert tit fået til familiefesterne uden du helt ved, hvad du skal svare. Det kan også være, at det er et spørgsmål, du stiller dig selv. Hvis du godt kunne tænke dig noget inspiration til et svar, er det godt, du læser med her. Du har nemlig mange muligheder med dine kompetencer.
Helt konkret vil du kunne have et job, hvor du skal:
- bidrage til arbejdssammenhænge og udviklingsprojekter, hvori design spiller en rolle, f.eks. i forbindelse med produktudvikling, markedsførings- og udstillingsopgaver
- rådgive og lede tværfaglige projekter, der kræver viden om designfaglige aspekter i forhold til planlægningen af fysiske miljøer og visuel kommunikation
- planlægge designstrategier
- formidle i skrift og tale inden for designfeltet på dagblade, magasiner og forlag
- undervise i design og designrelaterede emner
- arbejde med markedsføring af design
- facilitere virksomheds- og organisationsudvikling med fokus på design
Derudover vil du have mulighed for at søge ph.d. og få en forskerkarriere inden for designfeltet
Som færdiguddannet kandidat i Designledelse er du kvalificeret til arbejde med kreative, kommunikative, erhvervsmæssige og organisatoriske aspekter af designudvikling i både private virksomheder og offentlige organisationer.
Alt i alt giver uddannelsen dig kompetencer til at løse opgaver i både erhvervslivet, medier og kulturinstitutioner fra kommunikation til organisering og vurdering af kommercielle potentialer.
Flere gange i løbet af dine studier, kan du blive i tvivl om, hvad du skal bruge det til – og om du har valgt rigtigt. Selvom tvivl kan være ubehageligt, giver tvivl også anledning til at tænke over, hvilke valgmuligheder, du har i løbet af dine studier. Valgmulighederne kan være med til at tone din profil i den retning, du synes er spændende og giver mening for dine karriereplaner.
Måske tænker du, at det vil være spændende at arbejde med designudvikling, design og medier, markedsføring af design eller noget helt syttende, men du ved ikke om du har det, der skal til. Det har du heldigvis masser af muligheder for at finde ud af i løbet af din studietid.
Det kan være, at du synes, at det kan være spændende at komme i praktik (projektorienteret forløb) og/eller tage på et udlandsophold et semester i løbet af dine studier for at prøve kræfter med en anden kultur, afprøve dine kompetencer og opdage nye spændende muligheder.
Eller måske du overvejer at prøve kræfter med et studiejob, hvor du kan få mulighed for at løse opgaver, hvor du skal anvende nogle af dine kompetencer fra studiet og opdage nye karrieremuligheder, du ikke vidste ville være en mulighed for én med dine kompetencer.
Det er blandt mange andre ting den slags muligheder, der kan være med til at tone din profil og kaste et nyt lys på dine karrieremuligheder.
Hvis du har brug for et overblik over dine karrieremuligheder eller få sparring på, hvordan du når dertil, så kan du kontakte karrierevejledningen.
Har du brug for hjælp til at finde ud af, hvad du kan eller vil? ➤ Kontakt Karrierevejledningen |