Skip to main content
SDUkarriere

Hvilken type er du?

Alle mennesker er lige gode, men alle mennesker er ikke lige gode til alt. Hvad er du god til?

Opdag nye sider af dig selv med en persontypetest.

Hvad er dit særlige talent set i typologisk perspektiv? Det kan du få svar på gennem en JTI.

Der er næppe tvivl om, at det øger gennemslagskraften ved ansættelsessamtaler, MUS-samtaler o.l., hvis du kan redegøre for dine særlige, personlige talenter og præferencer.

At få afdækket dine stærke sider og dine udviklingsområder er også relevant i forhold til din personlige udvikling og karriere.

JTI'en bygger på den schweiziske psykiater C. G. Jungs arbejde med psykologiske typer og mange studerende har allerede haft stor glæde af den i forbindelse med både karriereafklaring men også i forhold til en personlig rejse.

JTI – hvilke præferencer har du som menneske?

JTI eller Jungs Typeindikatortest er en test, der fortæller noget om hvilke præferencer du har som menneske. Det kan være med til at illustrere dine styrker og udfordringer – og kan også give dig et hint om, hvilke arbejdssituationer du vil finde dig bedre eller dårligere tilpas i. Derfor bruges disse test også af mange virksomheder i forbindelse med ansættelser eller medarbejderudvikling og sammensætning af teams.

JTI'en tydeliggør hvorfra du henter din energi, hvordan du bearbejder informationer, hvordan du træffer beslutninger samt hvordan du organiserer dit liv. Det handler om at finde frem til dine præferencer, hvordan du kan bruge dem samt hvordan du kan træne de sider, som du ikke er så stærk i. 

Hvordan kan du bruge en JTI?

JTI er et godt udgangspunkt for din personlige udvikling og giver en øget indsigt i dine personlige præferencer. Du kan også bruge din profil til at udvikle dig personligt gennem arbejdet med dine styrker og svagheder. JTI'en og profilen bliver oftest brugt på følgende måder:

  • Du får en større bevidsthed om dig selv
  • Du bliver bedre til at kommunikere effektivt
  • Du opbygger bedre samarbejdsevner og relationer
  • Du får større forståelse for andres præferencer
  • Du identificerer dine styrker og udviklingsmuligheder
  • Du sætter spot på din motivation og arbejdsglæde

En JTI kan indgå i en samtaleforløb eller hvis du ønsker at bruge den i en specifik sammenhæng.

Hvis du er interesseret i en JTI og en samtale, så skriv til os på karriere@sdu.dk 

 

Næste skridt:

SDU RIO Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 20.07.2022