Skip to main content

Studiestart

Introduktion

Velkommen til Samfundsvidenskab

Velkommen til SDU

Velkommen til din nye tilvalgsuddannelse ved SDU. Vi har samlet den information du har brug for her, så du kan få den bedste opstart på dit studie. Der er meget ny information at tage stilling til, så det er en god idé at læse studiestartssiden igennem inden studiestart. Siden bliver løbende opdateret med ny information.

 

Introduktion

Du kan se programmet for dit introduktionsforløb under fanen ”Introduktionsforløb” i menuen til højre. Introduktionen finder sted i starten af semesteret.

 

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til din studiestart, bør du først og fremmest læse vores FAQ, som du finder i menuen.

 

Hvis du ikke får svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

 

Dit studiekort fungerer som legitimation til eksamen og som nøglekort når du skal ind på universitetet uden for de normale åbningstider.

Du bruger også dit studiekort når du skal printe eller kopiere på SDU.

Du kan bestille et studiekort her.

Hvis du ikke har modtaget dit studiekort ved studiestart, skal du kontakte Studieservice.

Hvis du har problemer med login til Blackboard eller til din SDU mail, skal du kontakte IT-service via servicedesk@sdu.dk eller på telefon 65 50 29 90. Du kan også henvende dig personligt ved Studenterservice.

Hvis du har bestået fag på en anden uddannelse, som du ikke har afsluttet, skal du søge startmerit for de fag, når du er blevet optaget. Du kan se hvordan du skal gøre her.

Du kan få hjælp til din SU igennem vores SU kontor. Du kan kontakte dem igennem www.sdu.dk/spoc eller på telefon 65 50 10 53.

 

På universitetet hedder et skema en læseplan, og du finder den på din uddannelses side, i menuen til højre. Hvis der er ændringer eller aflysninger af undervisningen, vil det blive meldt ud på Blackboard.

 

Du kan bruge vejviseren til at finde kort og slå lokaler op på SDU. Her kan du finde alt fra undervisningslokaler til fredagsbaren.

Den litteratur du skal bruge, bliver slået op på fagets Blackboard side. Ofte bliver den først slået op efter semesteret er gået i gang.

SDU har sin egen boghandel, hvor du kan købe de bøger, du skal bruge i din undervisning. Du kan også finde mange af bøgerne på SDUs bibliotek.

Dit studiekort fungerer som lånerkort. Du kan også være heldig at købe bøgerne brugt igennem sider som pensum.dk.

 

 

Hvis du har brug for hjælp til at søge bolig i Odense, har vi samlet forskellige nyttige links her.

 

Der er flere steder hvor du kan finde hjælp, og det afhænger af, hvad du har brug for hjælp til. Du kan se, hvem der kan hjælpe dig med netop dit spørgsmål under fanen ”Praktiske Informationer” til højre.

 

Du skal holde dig orienteret via:

  • Blackboard
  • Selvbetjeningen
  • Din uddannelses side
  • Din SDU mail.

Det er dit ansvar som studerende at holde dig orienteret om gældende regler, tilmeldingsperioder og eksamenstidspunkter.

 

Har du spørgsmål til din studiestart?

Kontakt os på SPOC

Sidst opdateret: 29.11.2022