Skip to main content
SDUkarriere

Hvad er vigtigt for dig?

Når du kender dine jobværdier er det nemmere for dig at tage valg om din karriere og være sikker på at blive glad for det job du vælger

Hvad vil gøre dig glad?

Du kan komme til at arbejde med SoMe eller regnskab på mange arbejdspladser. Men der kan være stor forskel på arbejdspladser, og om det vil være et godt sted for dig.

Du har nu fået sat nogle ord på din motivation, de arbejdsopgaver, du kan lide, og dine styrker. At finde ud af, hvad der er vigtigt for dig, kan hjælpe til at tegne et billede af, hvilke jobs der vil passe til dig. Det gør det nemmere at sortere i jobopslag.

 

Identificér dine karriereværdier

Øvelsen nedenfor går ud på, at du skal finde dine ”karriereværdier.” Den kan være svær, specielt hvis du ikke har haft et job før. Du kan sagtens identificere dine værdier alligevel. Gennem dit studie har du lært meget om dig selv. Du har prøvet at arbejde med forskellige emner og på forskellige måder. Du ved, hvad der passer til dig.

 

Brug listen, når du står over for en beslutning om din karriere. Mange faktorer spiller ind, når du skal tage valg, så sørg for at have dig selv med.

 

Er du stadig i tvivl?

Undersøg mulighederne inden- og udenfor dit studie. Du kan få erfaring og lære en masse om dig selv gennem projektorienteret forløb/praktik, studiejobs og frivilligt arbejde. Du kan se muligheder i SDU Jobbank.

Næste skridt:

SDU RIO Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 18.09.2021