Skip to main content
SDUkarriere

Skriftlig uopfordret ansøgning

Kom i gang med at skrive en uopfordret ansøgning

Det kan være svært og tidskrævende at skrive en uopfordret ansøgning. Virksomheden ved ikke, at de står og mangler dig. Det er dit job at forklare dem. Du kan vælge to forskellige tilgange: Snigskytte-metoden eller maskingevær-metoden.

 

Snigskytte-metoden

Her målretter du din ansøgning til en specifik virksomhed og/eller stilling. Det kræver noget arbejde, da du i modsætning til en "opfordret" ansøgning, ikke har et jobopslag at gå ud fra. På sin vis skal du "opfinde" jobbet selv og det kræver, at du laver din research

 Det kan også være, at du vælger at lave en ”snigskytte-ansøgning”, efter du har været til et kaffemøde.

Når du har lavet din research eller været til kaffemøde skal du skrive din ansøgning. Den minder på mange måder om at skrive en ansøgning til et jobopslag, men når du søger uopfordret skal du være ekstra klar i din kommunikation:

  • Hvad kan du bidrage med?
  • Hvad er dine kompetencer og hvordan ser du, at de passer ind i virksomheden?
  • Hvilke opgaver kan du løse? Og hvilke arbejdsområder? 
  • Hvilken værdi vil det give for virksomheden, at de ansætter dig? 

Har du brug for lidt hjælp?  Bliv inspireret til at skrive din ansøgning. 

 

Maskingevær-metoden

Som navnet siger, kan du her bare skyde ansøgninger ud til en masse virksomheder og håbe på at ramme nogen. Det er stadig vigtigt, at det er en ansøgning der fortæller konkret om, hvad du kan og hvad du kan tilbyde.

Du kan også vælge at kombinere de to metoder, så du til nogle virksomheder laver en specifik ansøgning og til andre sender en generel ansøgning afsted.

Nedenfor ser du en skabelon, du kan gå ud fra, hvis du vælger maskingevær-metoden:

Skabelon til ansøgning

Sidst opdateret: 19.07.2022