Skip to main content
DA / EN

Studieophold hos et partneruniversitet

Som ingeniørstuderende kan du tage et semester i udlandet både på din bachelor og kandidat. For bachelorstuderende kan du rejse ud på 5 semester, og for kandidatstuderende på 3 semester. Diplom- og bachelorstuderende skal have bestået alle fag til og med 3. semester før et studieophold. For master- og kandidatstuderende skal du have bestået alle fag til og med 1. semester. Vær særligt opmærksom på ansøgningsfristerne for studieophold. Som bachelor- og diplomingeniørstuderende ansøger du på dit 3 semester og kandidatstuderende på deres 1 semester.

Det er muligt at ansøge hos SDU ‘s partneruniversiteter i enten Skandinavien, Europa eller Oversøisk og der skal aldrig betales studieafgift, selv hos mest prestigefyldte og højtrankede universiteter. Universitet skal naturligvis udbyde kurser på engelsk, som har et godt match til dit ingeniørstudie. På den måde får du merit for de fag, du følger. Afhængigt af dit studie, kræves der måske et eller flere obligatoriske kurser som skal følges på partneruniversitetet. Husk at alle kurser, du ønsker at følge, skal forhåndsgodkendes af studienævnet forud for dit udlandsophold. Du skal også sikre dig, at partneruniversitetets akademiske kalender matcher med SDU’s, således du kan nå at komme hjem til det følgende semester. Når du har indsendt ansøgningen, starter SDU International nomineringsprocessen. Her fordeles pladserne mellem de studerende som har ansøgt. Hvis der er flere studerende end der er pladser på et universitet, vil de studerende med det bedste gennemsnit fra bachelorstudiet blive nomineret. Derfor er det en rigtig god ide, at søge flere prioriterede partneruniversiteter, hvis du vil være sikker på at komme afsted. De fleste studerende søger mellem 5 og 10 universiteter.

Først gennemgår du de generelle sider om studieophold i udlandet på SDU Internationals hjemmeside.

Dernæst holder du øje med datoen for næste møde omkring studieophold i udlandet, som afholdes 2 gange om året i hhv. februar og september.

Herefter kan du gå i gang med at overveje, hvor i verden du kan tænke dig at studere et semester og finde ud af hvilke relevante partneruniversiteter som ligger her. Det er ikke alle universiteter som kan tilbyde en kursuspakke som matcher dit studie, og det er nødvendigt at du kigger deres kursusudbud for exchange-studerende igennem. Det er en god ide at kontakte din uddannelseskoordinatorer for at få en ide om hvilke kurser du skal kigge efter, samt om nogle kurser er obligatoriske.


Det skal være muligt at sammensætte et semester svarende til 30 ECTS. Har du ekstra ECTS fra f.eks. en studietur, kan de modregnes i de 30 ECTS.


Klik på boksene herunder for at få et detaljeret overblik over studieophold i udlandet.

Information om relevante universiteter

Læs mere

Relevante universiteter

Læs mere

Godkendte fagpakker

Læs mere her

ECTS konverteringsguide

Se mere her

Forhåndsmerit

Din komplette guide til forhåndsmerit og merit ved udlandsophold.

Læs mere

Sidst opdateret: 09.12.2024