Skip to main content

Studieliv i Slagelse

 

Fællesskab og godt studiemiljø

På SDU Slagelse finder du et tæt og nært studiemiljø. Allerede fra første studiedag bliver der lagt stor vægt på fællesskab og godt studiemiljø.  

SDU Slagelse ligger midt i det nye 
campusområde, som også indeholder en anden stor uddannelsesinstitution, erhvervsforening og iværksættermiljø. Vi har et godt samarbejde i campusområdet - og det vil du også blive en del af, både fagligt og socialt.

Studiebyen Slagelse har mange tilbud

Slagelse kommune har omkring 79.000 indbyggere, hvoraf ca. 35.000 bor i Slagelse by.  Der er mange unge samlet i Slagelse, da byen tilbyder uddannelsesmuligheder for stort set alle.

Generelt er der et utrolig godt samarbejde i Studieby Slagelse, hvor vi afholder forskellige faglige og sociale arrangementer i fællesskab.

Slagelse er en hyggelig studieby med mere end 7.000 studerende, så der er rigtig mange tilbud til de unge.

Der findes mange fritids- og sportsaktiviteter i Slagelse. På det sportslige område er der et stort udbud indenfor såvel eliten som bredden.

Slagelse Kommune er en Team Danmark Elitekommune, hvor der er særlige tilbud til unge, som dyrker sport på et højt niveau. Fx er der særlige eliteklasser i folkeskolen og idræt på højeste niveau på gymnasiet.

Der er også rig mulighed for mange kulturelle oplevelser i form af musikteaterlokalteater og biograf, ligesom der er fuld fart på byens natteliv.

Hvert år afholdes Slagelse Festuge i juni med stor succes, og i september besøger mange kulturnatten Sct. Michaels Nat, som er den største kulturnat i Danmark uden for København.

Studieboliger

Der findes mange gode studie- og ungdomsboliger i Slagelse og omegn. Der er rift om dem ved studiestart, men det er muligt at få en god bolig til en rimelig husleje. Nedenstående links viser dig vej:

Boligforeninger i Slagelse:

Kollegieværelser i Slagelse:

Turen til og fra Slagelse
Som pendler når du hurtigt til Slagelse fra fx København og Odense, da der er god mulighed for offentlig transport i form af tog og bus. For eksempel tager togturen fra København kun 50 minutter, og rejsen fra Odense kan klares på en halv time. Der går flere tog i timen, så mange pendler uden besvær til og fra studie og job hver dag.

SDU Slagelse er beliggende lige ved stationen, så når du stiger af tog og bus, er du allerede på universitetet.

For bilister er det også nemt at komme til Slagelse, da motorvejen går lige gennem byen. Den nye omfartsvej gør det også nemt at rundt i byen.

Sidst opdateret: 21.11.2023