Studienævnets praksis:
Det er studienævnets praksis at give dispensation til særlige prøvevilkår i de tilfælde hvor dokumenteret fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse eller andet modersmål forhindrer den studerende i at deltage i prøven på lige fod med andre studerende. De særlige prøvevilkår må ikke medføre, at prøvens niveau sænkes eller at kompetencemål ikke opfyldes, og det skal sikres, at den studerende bliver afprøvet i en variation af prøveformer gennem studiet.
Det er studienævnets praksis, at der ikke bevilges særlige prøvevilkår i form at forlænget eksaminationstid, udelukkende på baggrund af andet modersmål end dansk, hvis den studerende:
- har været indskrevet ved en dansk videregående uddannelsesinstitution i mere end 1 ½ år,
- og/eller har opholdt sig i Danmark i mere end 5 år,
- og/eller har dansk adgangsgivende eksamen,
- og/eller kommer fra Færøerne, Island, Norge eller Sverige.
Tidsfrister for ansøgning om særlige prøvevilkår
Ansøgninger om særlige prøvevilkår skal indsendes i god tid i forhold til den eksamen du ønsker at få særlige prøvevilkår til. Ansøgningen skal dels nå at blive behandlet på et studienævnsmøde og dels skal studiesekretærerne have en rimelig tid til at planlægge eksamen.
Hvis ansøgningen indsendes til behandling for sent risikerer du at få afslag på særlige prøvevilkår fordi det ikke er praktisk muligt at få ændret i den allerede planlagte eksamen.
Det er derfor vigtigt at du indsender din ansøgning straks du er klar over at du ønsker at søge om særlige prøvevilkår.
Ansøgning om særlige prøvevilkår
Du skal søge studienævnet om særlige prøvevilkår via SPOC. Når du kommer ind skal du vælge:
- studienævn
- dispensation
- ansøgning om særlige prøvevilkår - hele uddannelsen eller
- ansøgning om særlige prøvevilkår - et eller flere moduler
- dispensation
Hvis du har fået bevilget særlige prøvevilkår til hele bacheloruddannelsen og fortsætter på kandidatuddannelsen, så skal du huske at søge om særlige prøvevilkår på kandidatuddannelsen.