Skip to main content

Tidlig webudvikling åbnede døre til e-handelshus

Portræt af Bjarke Niemann

Hvad går dit job ud på?

Jeg arbejder ved et e-handelshus  i Odense, som hedder Hesehus, og det har jeg gjort, siden jeg afsluttede min kandidatuddannelse i Datalogi i 2015.

Min primære opgave er webudvikling for virksomhedens kunder, herunder blandt andet integration mellem systemer, udvikling af webshops og betalingsløsninger. Derudover arbejder jeg også med udvidelse og vedligeholdelse af eksisterende systemer.

Jeg arbejder i et mindre team med fem andre udviklere, som igen refererer til en teamleder, som har ca. 15 ansatte under sig. I hele virksomheden er der ansat omkring 100 medarbejdere, så det er et spændende sted at være. Det er en fed arbejdsplads med stort fokus på dig som medarbejder men også på det sociale.

Jeg har en meget varieret hverdag, hvor jeg har fingrene i mange forskellige ting, og det kan jeg rigtigt godt lide. En del af min tid går også med at hjælpe mine kolleger, da jeg nu er en af dem, som har været i virksomheden en del år.

Gjorde du noget for at forberede dig på overgangen fra studerende til ansat?

Jeg havde studiejob ved Center for Robotteknologi, hvor jeg fik små kodeopgaver, og hvor jeg arbejdede med vedligeholdelse af deres hjemmeside.

Her fik jeg erfaring med at arbejde med Microsoft teknologier, som man ellers ikke stifter så meget bekendtskab med på studiet, og det har vist sig at være en fordel i mit nuværende job.

Hvordan var det at starte i dit første job?

For mig var det en god overgang, men det bød også på en hel del usikkerhed for mig i starten. Der var mange nye mennesker og indtryk, som jeg skulle forholde mig til, og jeg skulle bruge ret meget tid på at lære folks roller at kende.

Heldigvis hjalp det mig at snakke med den mentor, som alle nyansatte tildeles i Hesehus, og her tre år efter er jeg virkelig nået langt. Nogle gange syntes jeg, at det var svært at skulle estimere tid til de enkelte opgaver, når jeg endnu ikke vidste, hvor lang tid noget ville tage. Også fordi kunden jo forventer, at man så holder sig inden for de aftalte antal timer. Det er dog heldigvis også noget, som jeg efterhånden har ret godt styr på.

Hvad er dit bedste råd til nyuddannede dataloger?

Det er vigtigt, at man er ydmyg i sit første job, men også at man alligevel tør stille spørgsmål. Jeg var nok en smule tilbageholdende i starten, men det hjalp mig en hel del at snakke med min mentor, så jeg kunne få stillet alle de ”dumme” spørgsmål.

Jeg synes også, at man skal holde sig for øje, at der ikke er en direkte oversættelse mellem studiet og dit job. Det, du får på studiet, er en grundlæggende værktøjskasse og et overblik over systemer og kode, men det er først, når du kommer ud i dit første job, du rigtigt finder ud af, hvilke dele af studiet, du reelt får i brug. Men det afhænger selvfølgelig i sidste ende også af den type af virksomhed, som du får job i.

Hvad kan man med en kandidatuddannelse i datalogi, som man ikke kan efter en bacheloruddannelse ?

De ekstra år på kandidatuddannelsen vil jeg mene giver dig flere styrker. Der skal løses komplekse og abstrakte problemstillinger –som man lige såvel skal på bacheloruddannelsen – som lærer dig at danne overblik og derfor gør dig i stand til at løse stort set ethvert problem.

Man opbygger en værktøjskass,e som ikke nødvendigvis ender med at blive konkret anvendelig i et job, men som jeg er sikker på er gavnlig i et software-relateret job.

Studievejlederne Det Naturvidenskabelige Fakultet Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230
  • Telefon: +45 6550 4387

Sidst opdateret: 11.08.2023