Hvilken type konsulent han gerne ville være, var Kasper dog ikke helt afklaret omkring. Det viste sig dog, at et job hos en stor IT-virksomhed i København lige var sagen, og der startede han som IT-konsulent i august 2017.
Hvordan har din vej været fra studiet og til nu?
Jeg havde hørt, at Netcompany var et godt sted for nyuddannede, og derfor valgte jeg at søge hos dem som IT-konsulent. Jeg søgte jobbet helt normalt ved opslag og blev kaldt til samtale.
Jeg synes, at overgangen fra studerende til ansat har været fin, også selvom det var lidt svært i starten, fordi jeg sad en del alene. Heldigvis går det meget bedre nu, og det er fedt at være et sted, hvor der er mange andre nyuddannede, da det gør, at vi forstår hinandens situation.
Grunden til, at jeg valgte konsulentvejen, var, at jeg rigtigt gerne ville løse virkelige problemstillinger, og da jeg godt kan lide at arbejde projektorienteret og komme i mål med tingene, virkede det som det oplagte valg for mig. Det er samtidig fedt, at det er en virksomhed, hvor der er ansat folk med meget forskellig uddannelsesmæssig baggrund, da man jo på studiet især er omgivet af folk med den samme profil.
Hvad går dit job ud på?
Jeg arbejder ret meget med programmering, og jeg er med til at løse generelle og projektagtige problemstillinger. Jeg arbejder således ikke så meget med matematikken, men det er faktisk også helt ok.
Jeg har en del kundekontakt, og det kan jeg rigtig godt lide. Det er sjovt at omsætte en kundes problemstilling til noget logisk, som vi efterfølgende kan programmere en løsning til. Lige nu arbejder jeg som en del af et større projekt, hvor vi skal kode breve til en ny pensionsordning, og vores opgave er at sikre, at de specifikke breve udsendes til den rigtige befolkningsgruppe.
I det daglige er jeg en del af et team på 3-4 personer, hvor vi hver især har forskellige ansvarsområder, og det er en god måde at arbejde på.
Hvordan ser en helt almindelig arbejdsdag ud?
Ofte har vi et dagligt møde i teamet, hvor vi taler om, hvordan det går med de enkelte opgaver.
Det meste af min dag går med computerarbejde, hvor jeg sidder og koder dele af en større løsning.
Nogle dage er jeg også ude hos kunder, og det er rigtig sjovt, fordi det ofte er en helt anden type menneske end dem, jeg normalt taler med. Derfor skal jeg også finde ud af at kommunikere med dem på en helt anden måde, og det er en spændende og anderledes udfordring.
Hvordan var det at læse på SDU?
Jeg er oprindeligt fra Nordsjælland, men jeg valgte at komme til SDU netop på grund af Anvendt matematik.
Det er et lille studie, men det kan jeg meget godt lide, fordi det betyder, at man er tæt på sine professorer. Jeg synes også, at kurserne var virkeligt spændende.
Så alt i alt havde jeg en god studietid.
Gjorde du noget for at forberede dig på overgangen fra studerende til ansat?
Jeg gjorde ikke noget specielt, da jeg havde meget travlt med mit speciale.
Jeg ville dog ønske, at jeg havde kunnet starte min jobsøgning tidligere, men sådan blev det altså ikke.
En ting, jeg dog gjorde, var at deltage i forskellige messer herude på SDU, og det var godt, fordi det gav mig en del viden om de brancher, der var mulighed for at søge job i.
Hvad er dit bedste råd til nyuddannede anvendt matematikere?
Læg gerne ekstra energi i at søge få jobs, da min erfaring er, at det giver mest. Jeg søgte også på keywords, som jeg var interesseret i inden for matematikken for at finde frem til de stillingsnavne, som jeg ønskede at søge.
Det er også vigtigt at turde springe ud i et anderledes job, også selvom det lyder farligt til at begynde med. Jobmarkedet er en helt anden verden, end den man er vant til fra studiet, og ting ikke er så meget i kasser, som man kender det. Derfor synes jeg ligeså godt, at man kan tage nogle chancer. Det er jo altid muligt at finde et andet job, hvis det første ikke fungerer.
Jeg har også fundet ud af, at karakterræset på studiet ikke er så afgørende for ens første job, for det interesserer rent faktisk ikke virksomheden særlig meget, om du har fået 12 i dit speciale. Det er vigtigere, at du kan fungere i samspil med andre, og at du viser interesse for virksomhedens område og kundegrundlag. Et studiejob eller praktik ved siden af studiet kan være en fordel, hvis man har tiden og overskuddet til det.
Hvordan arbejder du med det, som optog dig på studiet?
På mange måder arbejder jeg med ret meget af det, som jeg lærte på studiet.
Jeg kan godt lide, at virkelighedssprog oversættes til noget logisk og nogle regler. Derudover lærer jeg en masse nyt undervejs, hvilket lidt kan sammenlignes med studiet.
Jeg har fundet ud af, at jeg kan sætte mig ind i nye ting relativt hurtigt, og det er også en evne, jeg har tilegnet mig på studiet.