Skip to main content

Hvad betyder dit valg af fag for din karriere?

Skal du til at vælge valgfag? Undervejs i de fleste studier har du mulighed for at sætte dit eget præg på de fag du har. Det er din mulighed for at skabe eller tone din egen profil.

Så nu skal du til at overveje, hvad du gerne vil bruge dine valgfag på. Vil du gerne dykke dybere ned i spændende emner på dit studie? Vil du lære noget helt nyt og få nye kompetencer? Vil du gerne lære noget specifikt, du gerne vil bruge i dit arbejdsliv? Så har du muligheden nu.

De fleste arbejdsgivere vil ikke kigge så meget på de specifikke fag du har haft. Dog kan det godt være, at det er et fag du har haft undervejs i studiet, som giver dig særlig viden indenfor et område. Har du en idé om, hvad du gerne vil arbejde med i fremtiden? Så kan det være en god idé at kigge efter fag, der peger i den retning.

Vil du gerne tone din uddannelse i en bestemt retning, men udbyder dit studie ingen fag, der passer? De fleste studier udbyder deres egne valgfag, men ofte er der også mulighed for at vælge fag fra andre studier eller universiteter. Lyder det spændende? Spørg din faglige vejleder eller studievejleder om mulighederne.

 

Lyt dig klog

Lyt til podcasten Karrierelands afsnit om at tage valg undevejs i din uddannelse.

Lyt nu

Har du brug for sparring?

Book en tid til karrierevejledning og få en snak om dine muligheder og hvilken vej du skal gå.

Book

Se vores arrangementer om dine valg undervejs

Få hjælp og input til, hvordan du tager gode valg undervejs i din uddannelse.

Se arrangementer

Sidst opdateret: 06.09.2022