Skip to main content

Skriver du speciale eller en anden stor opgave?

Her er en lang række tilbud til dig, der er i gang med dit speciale eller en anden større skriftlig opgave.

Specialegrupper 

Tilmelding til efterårets specialegrupper er nu lukket. Engang i slutningen af 2023 åbner vi op for tilmelding til specialegruppeforløb i foråret 2024.

Specialegrupper er for specialestuderende, der ønsker sparring med hinanden og med en vejleder

I gruppen vil du møde andre specialestuderende, og du vil blive præsenteret for faglige inputs og tips til specialeprocessen. Gruppen ledes af to erfarne gruppeledere, der er vant til at snakke med studerende, der skriver speciale og har derfor kendskab til de problematikker, der kan opstå undervejs i en specialeproces.

Sparring med andre i samme situation

I gruppen er der fokus på, at du kan dele dine erfaringer om at være specialestuderende med andre i samme situation. Derfor består en stor del af aktiviteterne i sparring imellem deltagerne.

Specialegrupperne foregår på SDU Odense

Du kan deltage i specialegrupper på SDU Odense. Alle møder afholdes med fysisk fremmøde. 

Målgruppen er dig, der har brug for et fællesskab i løbet af din specialeproces

En Specialegruppe er et fællesskab, hvor du kan mødes med andre studerende, der også skriver speciale. Det er således en gruppe for specialestuderende, der kunne tænke sig at udnytte fællesskabet til at sikre sig den bedst mulige specialproces. Det betyder også, at du skal være villig til at engagere dig i gruppens diskussioner og sparring, hvis du tilmelder dig.

Gruppen er oplagt for dig, der fx er kommet bagud ift. det hold du startede på, eller dig der kunne forestille sig, at ekstra sparring og fællesskab var det der kunne få dig sikkert gennem specialet.

Gruppen er ikke for studerende, der allerede skriver speciale i gruppe, da man så allerede er del af et skrivefællesskab.

Facilitering af faglig viden og sparring

Mødegangene i Specialegrupperne kan bestå af mange aktiviteter. Vi har typisk oplæg fra facilitatorerne eller andre fagpersoner fra SDU. Desuden er der ofte gruppediskussioner og sparring de studerende imellem, ligesom der laves konkrete øvelser, der kan forbedre din specialeproces. Som deltager i en Specialegruppe vil du have indflydelse på e aktiviteter der foregår til mødegangene.

Fællesskab uden for gruppen

Desuden vil du få mulighed for at blive en del af et lukket fællesskab, hvor du og de andre tilmeldte kan udveksle erfaringer og tips og tricks. Ligesom I kan aftale at mødes uden for gruppen og fx skrive sammen.

Vi mødes alt i alt 6 gange i løbet af efteråret

Gruppen mødes i alt seks gange med ca. to/tre ugers mellemrum i løbet af efterårssemestret. Hvert gruppemøde varer to timer. Vi starter i begyndelsen af september og slutter i november.

Mødedatoerne er som følger: 

  • 1. mødegang: 6. september kl. 13.00-15.00
  • 2. mødegang:  18. september kl. 13.00-15.00
  • 3. mødegang: 2. oktober kl. 13.00-15.00
  • 4. mødegang: 23. oktober kl. 13.00-15.00
  • 5. mødegang: 8. november kl. 13.00-15.00
  • 6. Mødegang: 22. november kl. 13.00-15.00

Hvis du ønsker at deltage i en specialegruppe, så skal du som udgangspunkt kunne alle mødegangene. 

Tilmeldingen er desværre lukket for gruppeforløb i efteråret 2023

I slutningen af  2023 åbner vi for tilmelding til specialegruppeforløb i foråret 2024. Har du brug for hjælp til din specialeproces her og nu, så skriv til vejledning@sdu.dk og forklar om din problemstilling. 

Tilmeld dig en specialgruppe her

Du tilmelder dig ved at udfylde survey’en her. Tilmeld dig senest d. 16. august 2023. Derefter lukker vi for tilmeldingen. Du hører fra os senest d. 21. august. 

Hvorfor skal du udfylde en survey om dig selv? 

Når du tilmelder dig, skal du udfylde en survey hvor du skal du svare på nogle grundlæggende oplysninger om dig selv, dit speciale og dit studieforløb. Du skal desuden skrive dit navn, e-mail og telefonnummer, så har vi mulighed for at aftale nærmere efter tilmeldingsfristen.

Vi har brug for at vide de her ting om dig, så vi kan sikre os, at du vil få gavn af vores specialegruppetilbud.

Der er begrænsede pladser i Specialegrupperne

Vi kan således ikke nødvendigvis tilbyde alle interesserede en plads. I tilfælde af overbooking sorteres deltagerne efter de kriterier, som du kan finde under punktet ”Hvem er målgruppen for specialegrupper?”.

Er du nysgerrig på, hvad der foregår i en Specialegruppe?

Så læs denne artikel fra SDU’s egen nyhedstjeneste "Sammenhold i stedet for specialesump".  

Eller læs artiklen fra RUST: "Farvel til specialesumpen

Webinaroptagelse af Specialekickstart fra januar 2022

 

Podcasts

 

Har du brug for nogen at snakke med?

Psst..

Nogle gange er det sværeste skridt at række ud efter hjælpen... Bare gør det... Vi glæder os til at snakke med dig...

 

Gode steder på nettet, hvor du kan læse mere

Sidst opdateret: 27.07.2023