Skip to main content

Afklar dine kompetencer

Du har sikkert hørt om kompetencer før. Men hvad er det for noget? Og hvad er det lige dine kompetencer er? Det er ikke unormalt at være i tvivl om sine kompetencer – hverken som studerende eller nyuddannet. Heldigvis er der hjælp at hente.

 

Hvorfor skal du arbejde med dine kompetencer?

Arbejdsgivere ansætter de personer, der kan fortælle, hvad de kan og hvordan de kan bruge det. Når du skal søge job, skal du kunne beskrive, hvad du har med dig fra din uddannelse, erfaring og hvem du er. 

 

På fremtidens arbejdsmarked skal du ud og samarbejde med mange forskellige fagpersoner og løse komplekse opgaver. Derfor er det godt at kende dig selv og dine kompetencer – og kunne fortælle dem til andre.

 

Kortlæg dine kompetencer med Learner for Life

For at hjælpe dig med at få sat ord på dine kompetencer, har vi lavet et værktøj vi kalder for Learner for Life. Det er en kompetencemodel, du kan bruge for at kortlægge alle dine kompetencer og få skrevet dem ned, så du faktisk kan forklare dem til en potentiel arbejdsgiver. 

Vi har lavet en udførlig introduktion og guide til modellen i e-bogen nedenfor. Du kan også hente modellen og øvelserne fra e-bogen i bunden af siden.

Learner for Life

Downloads

Download en Learner for Life profil, du kan skrive i (PowerPoint).

Download "Identificér dine faglige kompetencer" øvelse (Word).

Download "Spot dine akademiske kompetencer" øvelse (Word).

Lyt dig klog

Lyt til afsnit af podcasten Karriereland, hvor du kan lære mere om dine egne kompetencer, og hvad arbejdsgiverne kigger efter.

Lyt nu

Har du brug for sparring?

Få en snak med os om, hvad du kan og hvor du passer ind.

Book

Se vores arrangementer om kompetencer

Se vores workshops om at finde ud af, hvad du kan og hvordan du finder jobs for dig.

Se arrangementer

Sidst opdateret: 05.09.2023