Skip to main content

Udenlandsk praktik - sådan gør du

Selvom du overvejer at tage et studiesemester i udlandet på dit 5 semester, kan du sagtens overveje international praktik. På den måde, kan du opholde dig et helt år i udlandet gennem dit studie.

Praktikken følger som udgangspunkt de samme regler og procedurer, der gælder for praktik i Danmark. Vær dog opmærksom på følgende:

Praktik i udlandet

Det er ikke sikkert, at du kan finde en lønnet praktik i udlandet.

  1. Tjek din SU.
  2. Ansøg om Erasmuslegat hvis praktikken er inden for EU eller internationaliseringspuljen hvis praktikken er oversøisk. I begge tilfælde skal du ansøge via SDU International, når din praktikkontrakt er blevet godkendt og du har modtaget en e-mail herom. Overvej også at søge private legater. De fleste internationale virksomheder støtter praktikanterne økonomisk på forskellig vis, og gør det muligt for studerende at tilbringe et semester i udlandet.
Din bolig i Danmark: Udlej evt. din bolig midlertidigt gennem SDU Boligformidling.

Bolig i udlandet: Spørg praktikvirksomheden, som ofte er behjælpelig med at finde bolig.

 Find ud af dine forsikringsforhold i god tid, også selv om din praktik er lønnet. Tjek om virksomheden dækker noget - du er under alle omstændigheder IKKE dækket af SDU!.

Hvis virksomheden ikke dækker for evt. arbejdsskader og andet, anbefales det, at du selv tegner en forsikring mod arbejdsskade, sygdom, ulykke og tyveri. Kontakt dit forsikringsselskab. Gør forsikringsselskabet opmærksomt på, at du er i praktik. Hvis du tegner en almindelig rejseforsikring, dækker forsikringen måske ikke, idet du ikke er på en ferierejse.

Hvilket slags visum skal jeg have? Kontakt ambassaden for det land som du skal opholde dig i. Snak med deres repræsentation i Danmark og hør hvad der skal til. Det kan også være en god ide, at høre om virksomheden kan hjælpe. For Australien og USA kan du forvente længere udstedelsestider end de fleste andre lande
Kontakt din egen læge.

 

Find praktikvirksomhed i udlandet

Læs mere her

Praktikkoncept

Læs mere her

Sidst opdateret: 03.10.2023