Skip to main content
Job & Karriere
SDUkarriere

Sådan bygger du dit CV op

Det har stor betydning for læseren, hvordan dit CV ser ud

Mange arbejdsgivere læser dit CV først for at se, om du har de kvalifikationer, som du skal have for at besidde jobbet. Derfor er udseende og opbygningen af CV'et meget vigtigt.

 

Længde

Typisk er et CV på 2-3 sider. Det må altså gerne være over 1 side.

Men hold det kort og præcist. Virksomhederne bruger dog kun omkring 2 minutter og 30 sekunder på at læse dit CV igennem ved første screening (Rekrutteringsanalysen 2017). Sørg for at de når at få øje på det du gerne vil have de ser.

Få evt. en ven til at bruge 1 minut på at skimme dit CV og hør hvad de lagde mærke til.

 

Layout og udtryk

Layoutet må ikke bestemme over indholdet! Overskuelighed er altafgørende.

Der er mange måder at gøre det på – Google, lad dig inspirere og lav dit eget. Men tænk over om du bruger en prædefineret skabelon og hvordan det passer til dit indhold. Det skal være overskueligt og læsevenligt. Brug eventuelt bullets/understregninger osv. Pas på med for meget tekst og tænk over skriftstørrelsen. Tænk over hvad du vil sige med alt du skriver.


læser CV'et på en skærm (Rekrutteringsanalysen 2017). Det betyder, at du kan sætte links ind, til f.eks. din LinkedIn profil eller hjemmeside. Dog er der stadig nogle der printer ansøgninger i sort/hvid, så det er stadig godt at tænke over, hvilke farver du bruger.  

 

Næste skridt:

SDU RIO Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 18.09.2021