Skip to main content

Projektorienteret forløb på Samfundsfag

Hvordan egner jeg mig til at undervise?

En kandidateksamen med centralfag i samfundsfag kan føre til nøjagtig samme slags jobs som en kandidat-eksamen i statskundskab. Men er du kandidat med centralfag i samfundsfag og et godkendt sidefag har du også adgang til et arbejdsmarked, hvor statskundskabere ikke kan komme ind: undervisning på de gymnasiale uddannelser.

Selvom du lige selv har gået i gymnasiet, kan det være meget godt at finde ud af, hvordan du selv har det med at undervise der. Det får du mulighed for at prøve af med det korte projektorienterede forløb på bacheloruddannelsen, som kun studerende med centralfag i samfundsfag har adgang til.

Forløbet erstatter Politikuge II. Du skal udføre, hvad der svarer til 3 ugers fuldtidsarbejde på et gymnasium. Du skal deltage i planlægning og afvikling af undervisning – og selv skal stå for mindst én undervisningssituation.

 

Det kræver lidt planlægning at komme i projektorienteret forløb

For det første skal du selv finde et gymnasium eller lignende, der vil have dig. Det kan være det, du selv har gået på eller et i Odense og omegn eller et helt tredje. Du må selv etablere kontakten og så skal I blive enige om at lave en projektforløbsaftale inden du går i gang.

 

Uddannelsesstedet får ingen betaling for at have dig på besøg og du må heller ikke modtage løn under opholdet. Det skal fremgå af aftalen, hvad du skal lave, og hvem der er den fagligt ansvarlige på undervisningsstedet.

 

For det andet skal projektforløbsaftalen godkendes af studielederen på Institut for Statskundskab. Studielederen er din vejleder men har kun ansvaret for at hjælpe dig på vej og for at kontrollere det faglige niveau i den opgave, du skal aflevere for at bestå faget. Vejlederen har altså ikke noget ansvar for den undervisning og evt. andre opgaver, du løser undervejs i forløbet.  

 

I forbindelse med det projektorienterede forløb, skal du udfylde en vejlederaftale, som du downloader i det grønne felt.
Hvis du ikke har adgang til blanketten, skal du skrive til Studievejledningen SAMF

 

For det tredje skal du tilmelde dig det projektorienterede forløb på samme tid, som du ellers ville tilmelde dig Politikuge II. På dette tidspunkt har du måske allerede gennemført dit forløb, men det er alligevel først da, du kan tilmelde dig. Eller du har måske endnu ikke fundet et praktiksted eller fået en projektforløbsaftale på plads, men skal alligevel tilmelde dig.

 

Hvis der ikke foreligger en projektforløbsaftale senest den 15. januar, vil du automatisk blive tilmeldt Politikuge II.

 

 

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om Projektorienteret forløb (praktik) Bachelor Samfundsfag som centralfag i fagbeskrivelsen som du finder her under fagbeskrivelser for forårssemesteret.

 

Du kan læse en fyldig vejledning om Projektorienteret forløb i denne vejledning. Den svarer på de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med et praktikophold.

 

Har du mere at spørge om eller drøfte, er du velkommen til at kontakte de faglige vejledere og Studiekontakten.

Har du spørgsmål til uddannelsens opbygning?

Kontakt os på SPOC

Sidst opdateret: 29.08.2022