Skip to main content

Studerende for en dag på Religionsstudier

Hvis du gerne vil vide mere, om hvordan det er at være studerende på Religionsstudier, har du muligheden for at blive studerende for en dag. Du kan gøre brug af tilbuddet, hvis du er elev på en gymnasial uddannelse eller har en adgangsgivende eksamen. Det er din chance for at opleve en dag som studerende, inden du tager den endelige beslutning.

 

Læs mere om tilbuddet her eller mere specifikt for Humaniora-uddannelserne her.

 

I ambassadørkorpset og med til at repræsentere Religionsstudier er Isaac Bech og Stella Winnes, som er nuværende studerende på Religionsstudier. Det vil derfor blive en af de to kandidater du vil følge, hvis du vælger at blive studerende for en dag på Religionsstudier. Du vil her opleve hvordan det er, at være studerende på Syddansk Universitet samt få en fornemmelse af hvordan hverdagen er som religionsstuderende.

 

Læs her om hvorfor de valgte Religionsstudier samt hvilke overvejelser de gjorde sig inden deres beslutning.

 

 

Stella Winnes, 3. semester (startede på uddannelsen i 2020).

 

""

Hvorfor valgte du at starte på Religionsstudier?

 

"Jeg havde en rigtig dygtig religionslærer i gymnasiet, som opfordrede mig til at søge mod en universitetsuddannelse indenfor religion. Det der var mest attraktivt for mig ved lige netop Religionsstudier på SDU, var hvor bredt feltet lød til at være. Jeg elsker at nørkle med de helt små detaljer, men har ofte svært ved at vælge imellem interessefelter. Religionsstudier virkede til at kunne tilbyde lidt af det hele (kunst, mytologi, filosofi, historie, sprog, mm.) som en del af uddannelsen, og dermed afhjælpe min tøven ift. begrænsning/prioritering af de forskellige områder”.

 

Hvorfor har du fortsat på studiet?

 

“Den største grund til at jeg er fortsat på Religionsstudier, er helt klart stemningen på studiet. Vi er et ret lille studie, hvilket gør at det er nemt at danne sig et netværk på tværs af både årgang og uddannelse, og jeg synes virkelig man kan mærke at dem der er her brænder for faget og studiemiljøet. Der er altid nogen, som står klar til debat, studiehjælp, brætspil i mellemmodul, etc. og man ved aldrig hvornår man lige bliver hevet med til et arrangement hos filosofi eller en diskussion om magi i popkultur”.

 

 

Var du i tvivl om du tog det rigtige valg og hvad gjorde dig sikker?

 

“Jeg var lidt i tvivl da jeg først startede, fordi Corona og nedlukningen af campus gjorde det svært at finde sig til rette det nye studie. Trods online undervisning, kunne man dog virkelig mærke at vores undervisere havde en kæmpe kærlighed til faget, og at de var meget engagerede i at få os ført ordentligt ind i studiemiljøet. Det var sjældent jeg var i tvivl om noget ret længe, for man kunne altid bare gå til en underviser, stille et dumt spørgsmål, og blive mødt med reel interesse i at uddybe stof fra undervisningen eller give vejledning til selvstudie. Det var klart den oplevelse der gjorde at jeg følte jeg havde valgt det rigtige studie”.

 

Kunne du have set dig selv gøre brug af tilbuddet og blive ‘studerende for en dag’?

 

“Helt klart. Jeg kommer fra Nordsjælland, så det var et ret stort spring for mig at flytte helt til Odense under Corona for en ny uddannelse, og jeg må indrømme jeg gjorde det lidt blindt. Et tilbud som studerende for en dag, havde helt klart kunne hjælpe mig til at komme af med meget af den tvivl jeg havde under studievalg og tiden op til start, ved at give mig mulighed for at skabe mit eget indtryk af studiet, uden for rammerne af hjemmesider, studieordninger og diverse ‘hurtige gennemgange’”.

 

 

Isaac Bech, 3. semester (startede på uddannelsen i 2020).

 

""

Hvorfor valgte du at starte på Religionsstudier?

 

“For at lære om religioners tilbliven, både i nu og fortid samt lære om hvad religioners betydning og position er i et moderne samfund”.

 

Hvorfor har du fortsat på studiet?

 

“Fordi studiet giver en god indsigt i hvordan religioner har udviklet sig og hvilken betydning det sociale spiller i forskellige religiøse retninger”.

 

Var du i tvivl om du tog det rigtige valg og hvad gjorde dig sikker?

 

“Jeg var i tvivl om, hvorvidt det var det rigtige, da religionen i det offentlige er meget usynlig og privat. Dog fik jeg øjnene op for hvad religion betyder for forskellige religiøse grupperinger semestrene igennem”.

 

Kunne du have set dig selv gøre brug af tilbuddet og blive ‘studerende for en dag’?

 

“Det kunne have været super sjovt at komme ud og se, hvordan det er at være studerende på Religionsstudier. Her kunne man nok få et indblik i, hvordan uddannelsen virker, og hvad man studerer”.

Sidst opdateret: 01.08.2022