Skip to main content

Webinar om Muhammed-tegningerne med Johanne Louise Christiansen, Mikael Rothstein og Tim Jensen

Webinaret kommer i kølvandet på den genopblussen af debatten om Muhammed-tegninger, Islam, ytringsfrihed og brug af tegninger i undervisning, som er sket efter drabet på den franske historielærer Samuel Paty, som i forbindelse med undervisning i demokrati og ytringsfrihed i en fransk kontekst, viste satiretegninger af profeten

 

Det vil, på baggrund af den offentlige debat, bl.a. omhandle disse emner:

 

  • Muhammed-figurens udvikling i Koranens fremstillinger.
  • Hvad det betyder for muslimer, når deres menneskelige ideal - profeten Muhammed – tegnes og måske tegnes kritisk og satirisk. 
  • Hvorvidt der er eller bør være 'grænser for ytringsfrihed', fx når den rettes mod religiøse mennesker, religiøse figurer, religiøse følelser etc.
  • Hvorvidt og hvordan Muhammed-tegninger og selve tegninge-sagen bør inddrages i skolens undervisning, herunder i samfundsfag, i kristendomskundskab i folkeskolen og i religionsfaget i gymnasieskolen.

Panelet vil bestå af tre religionshistorikere fra Religionsstudier på Syddansk Universitet: adjunkt Johanne Louise Christiansen, lektor Mikael Rothstein og studieleder og lektor Tim Jensen. Så hvis du kunne tænke dig, at få et langt mere nuanceret billede af hele den offentlige debat, fremført af tre eksperter på området, er dette noget du ikke må gå glip af.

  

Det kommer til at foregå på Zoom tirsdag d. 24/11 klokken 13:30-15:00, og kan tilgås via dette link: https://syddanskuni.zoom.us/j/67088784360

Webinaret er gratis og for alle interesserede.

Sidst opdateret: 01.08.2022