Skip to main content

Velkommen til de nye studerende på Religionsstudier

Solen stod højt på himlen over Syddansk Universitet, da Religionsstudier tirsdag bød velkommen til de omkring 50 nye religionsstuderende. De nye studerende blev budt velkommen af studieleder Tim Jensen samt uddannelsens tilknyttede undervisere, inden de fortsatte med rundvisning, navneleg og andre sociale aktiviteter. 

Dette lyder umiddelbart som programmet for starten på de fleste uddannelsesforløb, men restriktioner grundet COVID-19 gør, at visse forbehold må tages i måden vi omgås hinanden – især når flere tusind studerende har studiestart på samme tid. Alt er derfor ikke som det plejer, og nogle af de nye forbehold har været, at de nye studerende er blevet inddelt i to hold, som skiftevis var til introduktion med studielederen og underviserne. 

Kaotisk planlægning
David Fleckner Klausen – én af tutorerne for den nye årgang – forklarer, at planlægningen i år har været kaotisk, da det ikke var til at vide, om aktiviteter som fællesspisning og quiz kunne gennemføres. Universitetets retningslinjer har desværre gjort dette umuligt, men gejsten blandt de studerende er på trods af de anderledes tiltag stadig høj.

""

Én af de nye studerende synes, at det hele fungerer fint, og at god plads i holdene samt god oplysning omkring situationen gør det nemt at holde afstand og følge retningslinjerne. Introugens tema er ”Sygdom og død”, og knytter sig til de anderledes forhold i verden, som også universiteterne må tilpasse sig. Temaet kommer bl.a. til at indeholde et feltarbejde omhandlende religionernes dødekult. De studerende skal derfor besøge forskellige gravpladser i Odense, knyttet til forskellige religioner.

Glæder sig til at blive klogere på verden
På trods af den nuværende situation, virker valget om at starte på Religionsstudier for de nye studerende, ikke til at være påvirket af COVID-19. En ny studerende forklarer: ”Jeg glæder mig mest til at møde det akademiske niveau og få det højere end i gymnasiet. Og så generelt bare blive klogere på verden”.

 

Sidst opdateret: 01.08.2022