Skip to main content

Økonomi under en orlov

SU under orlov

Du har ikke ret til SU eller SU-lån i orlovsperioden.

Din SU bortfalder fra udgangen af den måned, hvor du har fået orlov. Hvis du får orlov fra den 1. i en måned, bortfalder SU’en fra denne dato. Da SU’en udbetales forud, kan det ske, at du modtager et SU-klip i begyndelsen af orlovsperioden. Da du ikke er berettiget til dette klip, vil du skulle betale det tilbage til SU-styrelsen.

Er orlovsperioden længere end 6 måneder, skal du søge om SU igen. 

Hvis du afkorter/afbryder orloven, skal du også søge om SU igen. 

Du har det mellemste fribeløb under orlov. 

Hvis du ansøger om orlov for at arbejde, bør du overveje, om det evt. er bedre at fravælge SU-klip i stedet. Det er f.eks. en mulighed, hvis du ønsker at forhøje dit fribeløb, fordi du tjener penge ved siden af uddannelsen men stadig ønsker at kunne gå til eksamen. 

SU og orlov grundet barsel

Bemærk! Hvis du holder orlov pga. barsel, skal du kontakte SU for nærmere vejledning. Kontakt SU-kontoret på SDULæs mere om barsel.

Dagpenge når du er på orlov

Du kan få nærmere oplysninger om dine muligheder hos dit Jobcenter eller din A-kasse.

Hvis du har færdiggjort en bacheloruddannelse, kan du optages i en A-kasse som dimittend. Kontakt din A-kasse for at få oplysninger om dimittend-medlemskab og din eventuelle mulighed for at modtage dagpenge under orlov.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Uddannelsesjura & Registratur, hvis du har spørgsmål til ovenstående regler. Det kan du gøre via spoc.sdu.dk eller telefon 65501059 på hverdage kl. 10-12.

Kontakt Studenterservice, hvis du har spørgsmål om SU, Optagelse, SDU international, Syddansk Elite, Efter/videreuddannelse, SPS og andre services på SDU.

Kontakt vejledningen på dit fakultet eller studie, hvis du har brug for specifik viden knyttet til dit studie f.eks. viden om din studieordning eller, hvis du skal skrive en dispensationsansøgning. 

Kontakt Studie- og trivselsvejledningen hvis du har brug for vejledning omkring generelle forhold på dit studie såsom studieteknikker, trivsel eller udfordringer med at finde ud af, hvem du skal kontakte for at få hjælp og vejledning. 

Sidst opdateret: 28.05.2022