Bacheloropgaven er et større selvstændigt arbejde, der skal dokumentere, at den studerende kan anvende juridisk metode i arbejdet med et bestemt emne. Emnet skal være afgrænset på en sådan måde, at arbejdet kan gennemføres inden for rammerne af 1/4 studenterårsværk (15 ECTS).
Bachelorprojektet kan skrives individuelt eller i selvvalgte grupper af maksimalt 4 studerende. En gruppe kan kun bestå af studerende fra samme uddannelsesretning
Læs mere i fagbeskrivelsen.
Bemærk at første bachelorprojekt udbydes i 2026, den ovennævnte fagbeskrivelse er derfor kun for at få inspiration.
Valg af emne
Du kan hente inspiration til emnevalg her
Vigtige frister og milepæle
I kan med fordel forud for informationsmødet orientere jer i fagbeskrivelsen og i vejledning til BA-projektskrivning.
- Tilmelding til selve bachelorprojektet sker via selvbetjeningen på samme måde som tilmelding til andre fag.
- Tilmeldingsfristen for studerende, der ønsker at skrive bachelorprojekt i forårssemesteret: 20.-30. november
- Tilmeldingsfristen for studerende, der ønsker at skrive bachelorprojekt i efterårssemesteret: 20.-30. maj
Emnevalget danner grundlaget for vejledertildelingen. Da vejledertildelingen er bindende og ikke kan ændres, er det vigtigt at være sikker på ens emnevalg. Eventuelle justeringer af emnet kan kun foretages såfremt de ligger inden for vejlederens område. Det er ikke muligt at skifte til et andet emne eller en anden vejleder efter emnevalgsblanketten er indsendt.
Deadline for gruppedannelse og ønske om emne og vejleder:
Fredag i uge 47 kl.12.00 (for studerende, der skal skrive bachelorprojekt i forårssemestret)
Selvom man har ønsket et emne til tiden, får man først tildelt en vejleder ultimo december (uge 51-52).
Fredag i uge 21 kl.12.00 (for studerende, der skal skrive bachelorprojekt i efterårssemestret).
Selvom man har ønsket et emne til tiden, får man først tildelt en vejleder ultimo (uge 25-26 ).
Alle emnevalgsblanketter, der ikke afleveres til tiden (fredag i uge 47/uge 21) vil først blive behandlet i anden uge af januar (uge 2) og anden uge i august (uge 32). Man vil først få tildelt en vejleder forholdsvist tæt på semesterstarten.
Link til blanket
Bachelorprojektet kan udarbejdes individuelt, men der opfordres til at det udarbejdes i grupper af minimum 2 studerende og max. 4 studerende.
Som studerende kan altid logge ind i blanketsystemet og se om man har fået tildelt en vejleder. Vær opmærksom på at man først aktivt vil modtage en mail fra systemet, når vejleder har godkendt rollen som vejleder.
Tag kontakt til din tildelte vejleder og bliv enig om en arbejdstitel og foreløbig problemstilling. Når I er enige, udfyldes resten af blanketten og indsender den, så vejleder formelt kan godkende blanketten.
Sidste hverdag i februar for bachelorskrivning i forårssemesteret skal emneblanketten være endelig godkendt.
Sidste hverdag i september for bachelorskrivning i efterårssemesteret skal emneblanketten være endelig godkendt.
Rubricen skal ses som et arbejdsredskab, som tydeliggør elementer af det, der bliver lagt vægt på i bachelorprojektet. Rubricen kan bruges i forhold til egen arbejdsproces og i forbindelse med vejledningen. Rubricen kan indgå i bedømmelsessammenhæng, hvor vejlederen og censor i fællesskab kan bruge rubricen som hjælperedskab til at foretage en helhedsbedømmelse af bachelorprojektet.
Afleveringsfristen for dit bachelorprojekt er senest kl. 12.00 den anden fredag i maj eller anden fredag i december kl. 12.00 med henblik på eksamination i juni/januar (afhængig af hvilket semester du skriver dit bachelorprojekt).
Afleveres der efter dette tidspunkt, vil projektet ikke blive bedømt, men vil stadig gælde som et eksamensforsøg.
Når du afleverer dit bachelorprojekt i Digital eksamen, skal du udfylde med den endelige titel på dit bachelorprojekt – både den danske og engelske titel. Hvis du skriver dit bachelorprojekt på engelsk, er det kun den engelske titel, der skal påføres i begge felter.
Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Faglig vejleder eller Studiekontakten på: 6550 2290 eller igennem SPOC