Skip to main content

Barsel

Reglerne og procedurerne for barsel som studerende 

Når du ønsker barsel, kan du vælge at få barselsdispensation eller at få orlov grundet barsel. Alle reglerne og procedurerne omkring dette kan du læse meget mere om ved at klikke her på SDU´s regler for barsel.

 

Få lavet en studieplan der tager hensyn til din barsel 

Snak din barsel igennem med en vejleder på dit studie for at få klarlagt, hvilken indflydelse en barsel har for dit studieforløb. De kender din studieordning og kan hjælpe dig med at få lavet en plan for, hvornår du skal tage hvilke fag og eksaminer, og hvornår du kan holde fri med din nye baby.

 

Kom godt i gang med studierne igen efter en barsel 

At vende tilbage til studielivet efter en barsel kan godt være en omvæltning. Måske skal du ind på en ny studieordning. Måske kender du ikke længere nogen af dine medstuderende eller har en studiegruppe. Måske har forældreskabet rykket på dine prioriteter i livet.  Følgende er idéer til at forberede dig på at vende tilbage efter barsel. 

 

Job og karrieremuligheder når du har fået børn under studietiden

Har du brug for at høre lidt om, hvordan dine fremtidige jobmuligheder  bliver påvirket af, at du har fået børn  som studerende, kan du kontakte karrierevejledningen og bede en vejledning. 

Kontakt os

Studie- og trivselsvejledningen

Sidst opdateret: 05.11.2023