Skip to main content

Uddannelsens forløb

Din bacheloruddannelse svarer til 3 års fuldtidsstudier
Din bacheloruddannelse er normeret til 180 ECTS, hvilket svarer til 3 års fuldtidsstudier (ECTS er en fælles europæisk standard for videregående uddannelsers arbejdsmæssige belastning). 60 ECTS er 1 års fuldtidsstudium, og vi forventer derfor, at du følger 30 ECTS hvert semester.

Bacheloruddannelsen i idræt og sundhed er sammensat af 135 ECTS (med et af nedenstående studieforløb) med idrætsfag og et tilvalg/sidefag på 45 ECTS på  3. studieår, som kan bestå af  fag fra enten IOB eller andre uddannelser/universiteter.  Du kan læse mere nederst på denne side og på hjemmesiden om  3. studieår. 

Studiet har tre forskellige studieforløb - Bevægelse & læring, Idræt, Innovation og entreprenørskab samt Fysisk aktivitet, træning og sundhed- som har hver deres opbygning. 

Hvilke fag/kurser skal jeg have hvornår?

Herunder kan du se en oversigt over, hvordan din uddannelse er opbygget på  Bevægelse & Læring. Vælg det årstal, du er optaget på uddannelsen.

Optaget på uddannelsen i

2021 eller 2022

Er du optaget før 2021

➤ Har du brug for at se uddannelsens forløb fra før 2021, så kontakt SUND Uddannelse her

Herunder kan du se en oversigt over, hvordan din uddannelse er opbygget på  Idræt, Innovation og entreprenørskab. Vælg det årstal, du er optaget på uddannelsen.

Optaget på uddannelsen i

➤  2020 eller 2021

Er du optaget før 2021

➤ Har du brug for at se uddannelsens forløb fra før 2021, så kontakt SUND Uddannelse her

Herunder kan du se en oversigt over, hvordan din uddannelse er opbygget på  Fysisk aktivitet, træning og sundhed. Vælg det årstal, du er optaget på uddannelsen.

Optaget på uddannelsen i

➤  2021 eller 2022

Er du optaget før 2021

➤ Har du brug for at se uddannelsens forløb fra før 2021, så kontakt SUND Uddannelse her

Første semester på uddannelsen i Idræt og sundhed

Det første semester er fælles for alle studerende, og består af en række tværfaglige moduler. Efter første semester består uddannelsen både af fællesfag og fag fra den valgte studielinje. Gennem linjevalg, valg af tilvalg og evt. kandidatuddannelse, har du mulighed for at skabe din egen unikke profil. Du kan også gøre brug af uddannelsens gode muligheder for at tilbringe studietid i udlandet.

Året deles op i fire perioder (kvarterer) med praktisk og teoretisk undervisning inden for hvert modul. Hvert kvarter består af otte ugers undervisning og en uge til prøver.

Andet semester(specialisering)

På bacheloruddannelsens andet semester påbegynder du specialiseringen inden for én af de tre studielinjer:

  • Bevægelse og læring
  • Fysisk aktivitet, træning og sundhed
  • Idræt, innovation og entreprenørskab

Studielinjen "Bevægelse og læring"

Vælger du "Bevægelse og Læring" vil du kunne arbejde med at undervise på gymnasiet og på andre ungdomsuddannelser, på højskoler og tilsvarende uddannelsesinstitutioner. Du kan også arbejde med at organisere eller indgå i forløb relateret til bevægelse og læring fx i folkeskoler. Endelig vil du kunne arbejde med at igangsætte og organisere aktiviteter forbundet med fx foreningsidrætten eller forskellige former for af aktiv ferie.

Studielinjen "Fysisk aktivitet, træning og sundhed"

Vælger du "Fysisk Aktivitet, træning og Sundhed" vil du kunne arbejde med træning og sundhed som sundhedsfremme i hele livsforløbet fra barndom, ungdom , arbejdsliv og alderdom. Det kunne fx være arbejde i kommunernes forebyggelsescentre, med sundhedsfremme i private virksomheder, på arbejdspladser eller i skoler, på fitness-området eller som personlig træner.

Studielinjen "Idræt, innovation og entreprenørskab"

Vælger du "Idræt innovation og entreprenørskab" vil du fx kunne arbejde med at facilitere, designe og drive din egen virksomhed, arbejde med bevægelsesinnovation i organisationer eller nytænke e-læring på skoler. Det kunne også være at arbejde med bevægelsesudvikling på ældreområdet (sundhed, monitorering og trivsel) samt arbejde som sundhedsinnovator i virksomheder.

Tredje år

3. år af studiet består af et tilvalg på 45 ECTS og et bachelorprojekt på 15 ECTS. Du kan læse mere om 3. studieår på denne hjemmeside. 

Tilvalget kan være:

  • et idrætsrelateret tilvalg – fx et tilvalg i Fysisk aktivitet og Sundhed
  • et tilvalg inden for den gymnasiale fagpakke – fx dansk, biologi, samfundsfag - hvis du ønsker at blive gymnasielærer
  • et tilvalg inden for et helt andet område, som har din interesse  og kan udvikle dine faglige kompetencer

Alle studielinjer åbner for mange forskellige jobmuligheder efter endt uddannelse.

Se alle idrætsfaciliteterne på studiet.

Sidst opdateret: 19.10.2023