Skip to main content

Projektorienteret forløb på Erhvervsøkonomi, HA

Projektorienteret forløb på HA-uddannelsen

På 5. semester har du mulighed for at gennemføre et projektorienteret forløb i en virksomhed (praktik). Dette er et valgfag på 10 ECTS.

Nedenstående kan du læse mere om det praktiske i forhold til projektorienteret forløb.

Du skal undervisningstilmelde dig som til andre fag.

Ideen med forløbet er at du får lejlighed til at prøve teorierne af i praksis. Det projektorienterede forløb skal derfor indeholde mulighed for dette, og forløbet skal designes, så du efter forløbet kan udarbejde en rapport, hvor du bringer din viden fra uddannelsen i spil samt reflekterer over forløbet.

Det projektorienterede forløb må ikke honoreres med løn, da det er en ECTS-bærende aktivitet, og der samtidigt kan udbetales SU til den studerende.
Der kan i forbindelse med forløbet ydes tilskud til afholdte udgifter eller en månedlig ydelse til dokumenterede udgifter. Ydes der refusion, skal den studerende undersøge, om værdien heraf er skattepligtig.
Virksomheder og organisationer kan give studerende i ulønnede projektorienterede forløb og på ulønnede studieophold en erkendtlighed på op til 3.483 kr. om måneden (2024-niveau).

Studerende der deltager i projektorienterede forløb i udlandet, kan modtage løn, hvis der i det pågældende land er lovkrav om mindsteløn forbundet med forløbet.

Du skal selv finde en virksomhed/organisation, hvor du kan gennemføre det projektorienterede forløb og i samarbejde med virksomheden finde ud af hvad dine arbejdsopgaver/arbejdsområder skal være og dermed fastlægge emnet for din rapport. Emnet og arbejdsopgaverne skal godkendes af din linjeansvarlige og senere af din vejleder.

Find evt. inspiration i SDUs jobbank - www.sdu.dk/jobbank.

Du kan også kontakte virksomhedskonsulent i SDU, Esbjerg, Lars Vad. Han har kontakt til mange i regionen og vil være behjælpelig med at rådgive dig om, hvordan du kommer i kontakt med et firma eller en organisation, der lige passer til dig.

Du skal kontakte den linjeansvarlige før du kan få en vejleder for dit ophold. Du skal overfor linjeansvarlige redegøre for de forventede arbejdsopgaver og deres relevans for din uddannelse.

Hvis den lineansvarlige kan godkende indholdet, er du klar til at udfylde den digitale blanket, så du kan få en vejleder. Ud fra den information, du giver, vil den relevante forskningsgruppeleder tildele dig en vejleder.

Der et link til blanketten nedenstående under fold-ud tabellen.

Inden studieopholdet påbegyndes skal den underuskrevne praktikaftale sendes på e-mail til Studieservice. Praktikaftalen er først godkendt, når du har modtaget en bekræftelse på e-mail fra Studieservice.

Blanket til ønske om vejleder og senere godkendelse af arbejdsopgaver og foreløbig problemformulering:

Ansøgning om godkendelse af projektorienteret forløb (ny digital blanket under udarbejdelse)

Studenteraftale vedrørende projektorienteret forløb

Erfaringsopsamling projektorienteret forløb

Har du spørgsmål?

KONTAKT STUDIESERVICE

Sidst opdateret: 14.03.2024