Skip to main content
SDUkarriere

Vælg sidefag/tilvalg du bliver glad for

Har mit tilvalg/sidefag betydning for mine muligheder? Det korte svar er ja – og nej.

Når det har betydning

Drømmer du om en bestemt kandidat, som din bachelor ikke giver direkte adgang til? Så kan dit tilvalg have stor betydning for dine muligheder for at komme ind på studiet. Du kan bruge dit tilvalg på at studere nogle fag, du skal have haft for at opfylde adgangskravene til kandidaten.

Vil du gerne arbejde med noget bestemt efter dine studier? Måske studerer du Biologi og vil virkelig gerne arbejde med kommunikation på sociale medier og hjemmesider. Så kan det måske været en god idé at vælge Webkommunikation som tilvalg.

Drømmer du om at blive gymnasielærer? Så kan det være en idé at vælge et sidefag i et gymnasiefag, du synes, er spændende. Et fag, du gerne vil undervise i.

 

Når det ikke har så stor betydning

Har du ikke en bestemt drøm, der kræver noget helt særligt? Så betyder det normalt ikke så meget for dine fremtidsmuligheder, hvilket tilvalg eller sidefag du vælger. Alle tilvalg/sidefag vil give dig forskellig viden og forskellige fagspecifikke kompetencer

Prøv DIVA og se hvordan du kan sammensætte din uddannelse på SDU.

 

Mere af det samme eller nye udfordringer?

Hvis flere uddannelser kan føre samme vej, hvordan vælger du så den ene frem for den anden? Det er et godt spørgsmål.

Overvej:
  • Hvad vil du gerne have ud af dit tilvalg/sidefag? Hvad skal den give dig med i rygsækken?
  • Vil du gerne blive endnu mere specialiseret og have mere af det sjove?
  • Vil du gerne springe ud i noget nyt og tilegne dig så mange forskellige kompetencer som muligt?
  • Hvilke elementer er vigtigst for dig på et studie? Arbejdsmåden? Stor valgfrihed? Godt socialt miljø? Antallet af undervisningstimer? Hvad har været bedst for dig indtil videre?

En del tilvalg/sidefag ligner hinanden i deres opbygning. Du vil typisk få mulighed for at skabe din egen profil gennem dine valgmuligheder undervejs. Det kan være projektorienteret forløb, projekter og speciale. Det er muligheder for at udfordre dig selv, prøve nye ting af og få erfaring med erhvervslivet. Læs, hvordan du udnytter mulighederne for at starte din karriere mens du studerer.


Rsearch dine muligheder!

Er du i tvivl om sidefaget/tilvalget er noget for dig? Udnyt dine muligheder for at få mere viden og en fornemmelse af, om det er noget, du kan lide:

SDU RIO Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 18.09.2021