Skip to main content
SDUkarriere

Find ud af, hvor du er stærkest

En test kan gøre dig klogere, når det kommer til dine personlige og arbejdsmæssige styrker

Her kan du læse om en test, der kan hjælpe dig med at sætte ord på dine styrker. En stor del af SDU’s dimittender oplever at blive testet i forbindelse med en ansættelsessamtale. Der kan være tale om en intelligenstest, færdighedstest, typologiske tests og så videre. 

Stillingsannoncerne ”vrimler” med ord som robust, vedholdende, tillidsskabende, god til at samarbejde, overblik, sans for detaljer, udadvendt, selvstændig og kreativ. Hvordan passer de mange ord sammen med dig?

 

Tag en styrketest

Få hjælp til at finde dine karakterstyrker. Du kan bruge dem, når du skal søge job – men også når du gerne vil lære mere om dig selv.

Styrketesten tager udgangspunkt i 24 styrker, som vi alle besidder i forskellige grader. Testen bygger på positiv psykologi, der sætter fokus på styrker frem for svagheder. Ved at blive bevidste om vores personlige karakteristiske styrker – og målrettet bruge dem i de vigtigste områder af vores liv – kan vi bringe mere glæde ind i vores liv og arbejde.

Styrketesten baserer sig på den antagelse, at vi trives og arbejder bedst, når vi får lov til at bruge vores stærke sider. Karakterstyrkerne er knapper, vi kan trykke på for at udløse tanker, følelser og handlinger, der styrker os, giver os energi, tro på os selv og fremtiden.

 

Hvad er dine signaturstyrker?

Resultatet af styrketesten er en rangordnet oversigt over 24 styrker eller personlige karakteristika, som vi alle har. De fem øverste styrker er dem, du bruger helt naturligt. Det er dem, man kalder karakterstyrker. De andre styrker har du også, men du bruger dem ikke så ofte eller med samme selvfølge.

Det behøver ikke at betyde, at det er styrker, du er dårlig til at anvende, men at det måske kræver lidt mere af dig at trække på dem. Det er ikke en test, der opfordrer dig til at arbejde med de styrker, du ikke er så stærk i – derimod er det en test, der opfordrer dig til at finde ud af, hvordan du kan arbejde mere med dine styrker.

Styrketesten er udarbejdet af det amerikanske firma Via Survey og tages på deres hjemmeside. Det er gratis at gennemføre testen, der kan tages på dansk.

Testen kan danne et godt udgangspunkt for en samtale med en karrierevejleder, hvor vi sammen kan kigge på, hvordan du får dine styrker mere i spil, eller hvis du skal deltage i en af vores workshops eller arrangementer. Det kan også hjælpe dig, når du skal skrive en ansøgning eller et CV.

Tag styrketesten.

Næste skridt:

SDU RIO Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 18.09.2021