Skip to main content
SDUkarriere

Hvem er du, når du ikke er studerende?

Skriv et lille afsnit om dig selv i dit CV og skab billeder på læserens nethinde

Sørg for, at de kan huske dig

Det er meget normalt, at man i Danmark slutter sit CV af med at have et lille afsnit om sig selv. I udlandet er det dog noget andet, så hvis du skal søge job i udlandet, så undersøg, hvad normalen er der.

Dette punkt fungerer som en måde at huske dig på – ligesom med billedet. Det består af 3-5 linjer om dig selv. Du kunne for eksempel komme ind på, hvad der optager dig, eller hvad du laver i din fritid. Det må gerne være 2-3 eksempler – og brug gerne humor. 

Du behøver ikke springe faldskærm eller dyrke ekstremsport for at blive husket. Men prøv at skabe et billede for at blive husket. Det kunne være:

1." Jeg kan godt lide at gå ture / Jeg bruger meget af min fritid på at bage kager."
vs.
2. "Jeg kan godt lide at gå ture ved stranden, hvor luften er frisk og himlen høj / Jeg elsker at stå i køkkenet med mel i håret og med tungen lige i munden for at få min kagepynt til at stå lige i skabet."

Synes du ikke, du laver noget usædvanligt, så skriv det, og vis, du har humor og selvironi. For eksempel:

”Jeg løber, men træner ikke til et maraton” eller ”Jeg elsker at spille spil med mine venner og er en virkelig dårlig taber.”

Prøv  at komme lidt ud over klichéerne.

 

Se dine referencer som små guldæg

 Har du nogle referencer - og hvordan bruger du dem?

Overvej kraftigt, om du vil sætte en reference på dit CV. Hvis du vil vise, at du har referencer, så kan du skrive, at de kan fås ved forespørgsel. Der findes mange eksempler på referencer, der ikke var forberedt på at blive ringet op og de fremhævede forkerte kompetencer i forhold til jobbet. Det er ikke til din fordel. 

Du har selv mulighed for at vælge dine referencer. Det behøver ikke altid være en chef, men kan også være en kollega eller en teamleder. Hvem ved mest om dig og hvordan du var på arbejdspladsen?

Derfor er det en god ide at forberede dine referencer.


Sådan forbereder du din reference: 

  • Fortæl om jobbet/arbejdsgiveren.
  • Hvorfor du ser et godt match mellem dig og jobbet.
  • Hvad der ellers vil være en god ide at lægge vægt på.  

 Tag evt. to referencer med til jobsamtalen – du vil virke velforberedt.

Næste skridt:

SDU RIO Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 18.09.2021