Skip to main content

Udtalelser fra studerende om praktikophold

Hvad har tidligere studerende fra BA Designkultur og BA Designkultur og Økonomi fået ud af deres projektorienterede forløb i forskellige virksomheder? De fortæller her om deres interessefelt, erfaring og oplevelse af praktikopholdet, samt hvordan de så en sammenhæng mellem studiets faglige indhold og virksomheden i praksis.

Det kan måske give dig inspiration eller et ekstra skub til at vælge projektorienteret forløb.

Hvad har projektorienteret forløb givet dig?
”Mit projektorienterede forløb tydeliggjorde, hvordan min uddannelse gør mig i stand til at arbejde både analytisk og praktisk med byudvikling. På den måde blev det tydeligt, hvordan mit teoretiske grundlag og interessefelt kan bringes i spil ude i virkeligheden. Jeg blev samtidig klogere på, hvad jeg synes er mere eller mindre spændende ved byudvikling, og hvordan jeg kan tilpasse mit uddannelsesforløb herefter.”

Hvilke arbejdsopgaver sad du med?
”Jeg arbejdede som projektassistent på to store EU-projekter. Mine arbejdsopgaver bestod bl.a. af planlægning og opsætning af en udstilling og interviews. Derudover indbefattede opholdet planlægning og facilitering af en paneldebat, borgerinddragende events samt deltagelse i EU-møder. Jeg fik hermed et godt indblik i, hvordan man kan arbejde med designdreven projektledelse i praksis.”

Hvad har projektorienteret forløb givet dig?
”Mit praktikophold som formidlingspraktikant på Trapholt gav mig en enestående mulighed for at prøve mine kompetencer fra studiet af. Jeg indgik i et team med andre praktikanter, hvor vi kunne lære af hinanden, og jeg fik samtidig tildelt en masse ansvar - bl.a. en workshop. At få ansvaret for workshoppen udviklede mine personlige kompetencer, hvor jeg fik mere gåpåmod og blev mere selvstændig. At være i praktik har givet mig mange nye erfaringer som bøger fra studiet ikke har kunne give mig. Det har derudover gjort mig mere sikker på, hvordan min uddannelse kan bruges på arbejdsmarkedet.”

Hvilke arbejdsopgaver sad du med?
”Som formidlingspraktikant fik jeg lov til at assistere og tilrettelægge en workshop, der skulle bruges til vinterferien. Som omviser på museet udviklede jeg både mine personlige og faglige kompetencer, da jeg både skulle have styr på den faglige og pædagogiske formidling, da jeg havde mange forskellige aldersgrupper med på rundvisning"

Hvad har projektorienteret forløb givet dig?
”Praktik i egen virksomhed er en god mulighed for at udforske, udfordre og udvikle din indre entreprenør på risikofri grund. Vores studie er meget akademisk rettet, og det er sjældent, at vi får jord under neglene og anvender de redskaber, som vi løbende erhverver os. Idet jeg startede min egen virksomhed, blev jeg konfronteret med alle mekanismerne i en virksomhed, hvorfor jeg bedre kunne identificere mine styrker og svagheder samt udvikle nye kompetencer og øge min employability. Hos SDU Startup Station Kolding fik jeg støtte, sparring, kurser, rådgivning samt muligheden for at netværke med andre startups - og muligvis møde nye business partnere i Koldings entreprenørfællesskab. Det er det mest lærerige forløb, jeg har været igennem i løbet af min bachelor og kan varmt anbefale det.”

Hvilke arbejdsopgaver sad du med?
”Jeg udførte mange forskellige typer af opgaver, der bl.a. indbefattede brandidentitet, webdesign, grafisk design, markedsføring og budgetter. Jeg startede forløbet ud med at arbejde med konceptudvikling, hvortil jeg også klarlagde min mission, vision samt et værdi-kompas. Det blev også styrepinden for min brandidentitet, visuelle kommunikation og storytelling. En hardskill jeg gerne ville have ud af forløbet var at bygge et website op fra bunden på et mere teknisk niveau, og det lærte jeg med hjælp fra en ven fra IBA. Hertil fik jeg også en god forståelse for de forskellige markedsføringsmekanismer såsom mail chimp, Google og Facebook adds.”

Hvad har projektorienteret forløb givet dig?
”Jeg hørte om DDC gennem en tidligere studerende, der kun talte godt om stedet. Da jeg undersøgte det nærmere, fandt jeg ud af, hvor mange spændende og forskellige projekter de havde. Jeg så det som en god mulighed for at prøve nogle forskellige områder af for netop at finde mit interessefelt. Igennem mit praktikforløb fik jeg en bedre forståelse for hele min uddannelse og sammenhængen i de fag, jeg tidligere havde haft. Jeg fik oplevet et helt nyt område, hvor design både bruges til grøn omstilling, innovation, velfærd og meget mere. Jeg fik ansvar for forskellige opgaver og projekter, så jeg kunne blive klogere på, hvilken retning jeg gerne vil fortsætte i. Det gav mig mere selvstændighed, og jeg lærte en masse om både feltet og om mig selv.”

Hvilke arbejdsopgaver sad du med?
”Jeg arbejdede primært med facilitering af workshops, hvor virksomheder blev introduceret til designmetoder og processer. Dertil arbejdede jeg med GCO, som var et forløb for virksomheder, der ønskede en grønnere og mere cirkulær forretningsmodel. Her hjalp jeg med rekruttering, projektstyring, forberedelse af workshops og kommunikationsmateriale.”

 

 

 

Sidst opdateret: 20.12.2022