Skip to main content

MitSDU

For studerende på Biomedicin (bachelor)

Arrangementer

26.02.2024

16:15 - 17:00

Fem forårs-lørdage til indre ro i Kohaveskoven

26 feb

Summer dit hoved af bekymringer over dit studie? Har du svært ved at falde i søvn om aftenen? Er du meget nervøs i eksamensperioderne? Så kom med ud - og find dig selv! Det kan være vejen for dig til at få det bedre på dit studie. I naturen får du en unik mulighed for at være til stede uden at have et konkret og resultatbundet mål. De fleste af os oplever, at vi lettere kan slippe negative tanker og bekymringer, når vi er omgivet af naturens træer, fugle, planter, vandløb m.m. I løbet af de fem lørdage lærer du at bruge din opmærksomhed på en mindre energikrævende måde. Vi bruger følgende elementer i harmoni med naturen: - Stillegang - Kropsbevidsthed - Åndedrætsøvelser - Mindfulness - Leg og spil - Bål og hygge Programmet løber over fem forårs-lørdage à tre timer: 6. april, 13. april, 20. april, 27. april og 4. maj. Undervejs vil du lære hvordan du kan være mere til stede i din krop, styre de negative tanker og finde ro og koncentration til studiet. Du får værktøjer til bedre at kunne håndtere situationer i en travl studiehverdag med indre og ydre krav og pres. Hvor foregår det Vi er i Kohaveskoven, et naturområde i cykelafstand fra SDU Odense. Krav til dig - En slukket telefon, en rygsæk med et liggeunderlag og en flaske vand - Påklædning og sko efter vejret - At du kommer alle fem lørdage og deltager i aktiviteterne Undervisere - Ekstern lektor Rikke B. Kristensen, cand.mag. i audiologopædi og naturterapeut - Ekstern Lektor Laura H. Velander, cand.mag. i audiologopædi og mindfulnessinstruktør Til dette online intromøde kan du høre mere om forløbet inden du tilmelder dig. Deltagelse i intromødet kræver ikke tilmelding.

Læs mere

Campusvej 55, Odense M

28.02.2024

15:15 - 17:00

Vil du være underviser?

28 feb

Du kan arbejde som underviser mange forskellige steder. Til dette arrangement vil du får mulighed for at høre mere om, hvad du kan gøre undervejs i din uddannelse for at stille dig godt som ansøger, når du skal ud at søge underviserjobs. Du får også et indblik i, hvordan en hverdag som underviser ser ud, og hvordan du kan bruge din faglighed i underviserjobbet.

Læs mere

29.02.2024

14:15 - 15:30

How to network successfully at career fairs

29 feb

Do you want to make the most of your career fair experience? Do you want to learn how to connect with potential employers, gain insights into different industries, and explore exciting opportunities for collaboration, internship, or job? If yes, then you don't want to miss this webinar where you will get practical tips and advice on how to prepare for, attend, and follow up on career fairs Practical information: Regardless of what you are studying, you are more than welcome to participate. The webinar takes place online and requires registration. You can participate by entering this site and logging on shortly before the event begins.

Læs mere

Campusvej 55, Odense M

01.03.2024

10:00 - 12:30

Akademisk Karrieremesse / Academic Career Fair

1 mar

Karrieremessen er for alle typer studerende - hvad enten du leder efter et studierelevant job, muligheden for et projektorienteret forløb eller bare blive klogere på hvad virksomheder og organisationer har af opgaver og forventer af studerende. De 30 virksomheder er alt fra de helt store, internationale til de små, fra start-ups til offentlige institutioner - alle med et ønske om at møde studerende, der vil lave et samarbejde med dem. Du sandsynligvis midtvejs med din bachelor eller i gang med din kandidat. Kendetegnet for dig er, at du er nysgerrig på samarbejde med erhvervslivet enten ind i dit studie eller som studiejob. På messen har du mulighed for at besøge de forskellige stande og tage en uformel snak. Det hele foregår ved små caféborde. Du har også mulighed for at få karrierevejledning i løbet af messen og få dit CV tjekket eller få tips til at netværke med de deltagende virksomheder. Tjek jobbank.sdu.dk for at finde de deltagende virksomheder og deres opslag.

Læs mere

Campusvej 55, Odense M

06.03.2024

10:00 - 11:30

En ny normal - samtaler om det meningsfulde arbejdsliv

6 mar

Filosoffen og forfatteren Morten Albæk fortæller, at 47% af den mening et individ føler i sit liv, kan forklares ved den mening, vedkommende finder i sit arbejde. Men hvad giver egentlig mening i et arbejdsliv, og hvordan ser fremtidens arbejdsliv ud for dig, som står overfor at træde ind på arbejdsmarkedet de kommende år? Vi inviterer til samtale om de tendenser og forandringer der er på vej og hvordan de er medvirkende til at forme et arbejdsliv. Arrangementet består dels af oplæg og dels af en faciliteret samtale om, hvad der gør arbejdslivet meningsfuldt for dig. Vi henter inspiration i en analyse udarbejdet af Akademikernes A-kasse og inddrager løbende jeres overvejelser og forventninger. Vi forventer bl.a. at komme til at snakke om: Værdisætning af personlige præferencer og bløde værdier Mental sundhed som et konkurrenceparameter Balance og fleksibilitet som den nye normal i arbejdslivet Samtalerne vil give dig indsigter og inspiration til det meningsfulde arbejdsliv og hvordan du kan præge det i en ønsket retning.

Læs mere

Cortex Park 26, Odense M

06.03.2024

12:00 - 17:00

Åbent hus hos SDU Startup Station

6 mar

Vidste du, at du som studerende på SDU har mulighed for at få hjælp til at skabe dit eget studiejob eller virksomhed? Vi er et hold af passionerede forretningsudviklere, som hjælper dig på lige netop det stadie du er på. Selv hvis du ikke har idéen endnu, har vi masser af workshops og arrangementer, som kan bringe dig videre i din karriere og udvikle dine kompetencer. Vi har kontorfaciliteter, kaffe, 3D printere, sy-kurser og meget mere – og det hele er gratis! Lyder det for godt til at være sandt? Så kom selv og se til vores åbent hus, hvor du kan få en rundtur i vores hyggelige miljø.

Læs mere

07.03.2024

12:15 - 13:30

LinkedIn - a multi-tool for your job search

7 mar

Create a professional network and discover the job of your dreams! At this workshop, you will learn how to create an optimal LinkedIn profile – essentially your digital CV. Gain insights into everything from the composing your profile, and increasing visibility to developing a strategy for building and extending your network. These are crucial aspects that you need to focus on when applying for a job. The workshop is designed for both those who already have a profile and want to enhance it, and for those who are a new to this platform. Participate in this workshop and receive: -A clear-cut headline and resume, making you easily discoverable by companies -The opportunity to build a strong, professional network -Increased visibility through the likes, comments, and posts. The experts sharing their best tips at this webinar are from Finansforbundets a-kasse, FTFa.

Læs mere

13.03.2024

12:15 - 13:30

How to write a great application and resume

13 mar

A well-written application and resume is the quickest way to convince a possible employer why you should get the interview. But what makes a good application and strong resume? Learn more at this webinar. You will gain useful knowledge about: -Dos and don’ts of writing your application and resume -What employers are looking for -What works great and what doesn’t – and how to fix it This webinar will be hosted by Djøf. They possess a great knowledge about the topic and will be ready to answer all your questions and guide you through the event.

Læs mere

03.04.2024

10:15 - 11:30

LinkedIn – hvorfor og hvordan du skal bruge det

3 apr

De fleste arbejdsgivere i Danmark bruger LinkedIn – både til at brande deres virksomhed og til at finde deres næste medarbejder. LinkedIn er derfor et nyttigt redskab, som du også bør udnytte gennem din karriere. Med en interessant profil og en aktiv tilstedeværelse på LinkedIn kan du skabe meningsfulde forbindelser, der kan hjælpe dig på vej mod det spændende job, den gode praktikplads eller det interessante virksomhedssamarbejde. Til dette webinar kan du lære mere om LinkedIns mange funktioner, og hvordan du kan bruge dem til din fordel. Det får du: - Viden om hvilke fordele din tilstedeværelse på LinkedIn giver dig - Viden om hvad en god LinkedIn-profil skal indeholde - Hjælp til hvordan du udvider dit professionelle netværk gennem LinkedIn Dagens webinar vil blive afholdt af CA i samarbejde med karrievejledningen på SDU.

Læs mere

Campusvej 55, Odense M

09.04.2024

09:15 - 11:00

Canvakursus: Boost dit CV med grafiske skills

9 apr

Uanset om du studerer Idræt og Sundhed, Dansk, Biologi eller Robotteknologi, er det en fordel for dig at træne dine grafiske færdigheder sideløbende med dit studie. Det er nemlig altid en fordel at kunne præsentere sig selv og sin viden visuelt lækkert. Derfor har vi i SDU's Karrierevejledning inviteret eksperter fra vores samarbejdspartner Business Danmark til at komme og holde denne workshop i det super brugervenlige og udbredte program Canva, som er et emminent værktøj inden for grafisk design og visuel kommunikation. Det gør det nemlig nemt at lave alt fra e-bøger og præsentationer til opslag på sociale medier og CV'er. Gennem denne workshoppen får du mulighed for at udforske Canvas potentiale og lære at designe imponerende visuelle indholdselementer. Det får du med fra workshoppen: - Grundlæggende værktøjer: Du vil blive introduceret til Canva's grundlæggende værktøjer og funktioner til at oprette og redigere grafisk indhold. - Designprincipper: Workshoppen vil dække vigtige designprincipper og tips til at oprette professionelle og visuelt tiltalende materialer. - Skabeloner og layout: Du vil lære at arbejde med skabeloner og layout, hvilket gør det nemt at oprette alt fra sociale medieindlæg til præsentationer. - Tips og tricks: Du vil få praktiske råd og tricks til at optimere din daglige brug af Canva.

Læs mere

11.04.2024

14:15 - 16:30

How to approach a Ph.D.

11 apr

In this course you will be equipped with a lot of relevant knowledge about the PhD path. Among other things, you will be smarter about what everyday life looks like: What tasks will you solve? What competencies are important in order to perform well? You will also become aware of what it generally takes to land a PhD and what your first important steps may be even while studying. At the workshop, you will gain relevant knowledge, and you will have the opportunity to ask questions to current and former PhD students at SDU. They will be available for questions as a panel after their presentations. Program: - Short welcome and program - Presentation from two SDU PhD students, who tell about the way to and everyday life as a PHD /researcher - What do you do as a PhD student (tasks/ competencies / preferences) - What it takes to become a PHD student - all the formal requirements - Questions for the PHD panel – including their best advice At the event / course you will learn more about: - What it takes to land a PHD? - How everyday life is as a PhD student? - What tasks you solve and competencies you need? - Tips on how to make yourself attractive to the PHD job while studying?

Læs mere

02.05.2024

14:15 - 15:30

Sådan skriver du en god ansøgning og et godt CV

2 maj

En velskrevet jobansøgning og et skarpt CV er med til at overbevise modtageren om, at netop du skal til jobsamtale. Men hvad bør den gode ansøgning og det målrettede CV indeholde? Det er præcis, hvad dette webinar handler om. Hvad får du? - Dos and don’ts i forhold til hvad dit CV og din ansøgning bør indeholde - Viden om hvad arbejdsgiverne kigger efter i dit materiale - Eksempler på hvad der fungerer godt og mindre godt – og hvordan du fikser det Dagens webinar vil blive afholdt af AKA i samarbejde med karrievejledningen på SDU.

Læs mere

07.05.2024

14:15 - 15:30

Tips and tricks for unsolicited job search

7 maj

Get a piece of the pie and apply unsolicited. When asked, 83 % of Danish employers indicate that it is possible to apply unsolicited to them. Furthermore, 84 % answer, that they also mostly read the unsolicited applications they get. And 63 % of them answer, that they have tried to hire someone who applied unsolicited*. This pattern is repeated in IDA's figures, as a a total of 60% of IDA's newly graduated members get their first job by different ways than the traditional posted job - and unsolicited job search is one of the strategies. During this online workshop you will get specific tools and methods on how you proactively approach the companies by both calling and writing. In short: You’ll learn to take control of your own job search which will increase your motivation. The workshop is hosted by SDU's career counsellors, and the experts sharing their best tips at this online workshop are career advisers from IDA. The format will be a mixture of theory and tools. It is our experience, that the best output of the workshops is, when our participants comment, ask questions and are getting involved. So we hope, that you will do the same. *Ballisager's annual recruitment analysis among Danish companies across industries - 2019 + 2021.

Læs mere

08.05.2024

12:15 - 13:30

Design dit arbejdsliv

8 maj

Går du med tanker om, hvordan dit arbejdsliv skal skrues sammen, når du bliver færdig med studiet? Fx et ønske om et fleksibelt arbejdsliv, blive digital nomade, skabe en portefølgekarriere, hvor du kombinerer forskellige indtægtskilder, arbejde på deltid, blive selvstændig eller noget helt sjette. Der findes mange måder at arbejde på og til dette arrangement får du: Inspiration til forskellige måder at skrue dit arbejdsliv sammen på Indsigt i fordele og ulemper ved de forskellige veje Værktøjer til at afklare dine tanker og tage de første skridt hen imod det arbejdsliv, der matcher dine behov.

Læs mere

Sidst opdateret: 10.10.2023