Skip to main content

Ton din uddannelse, så den passer til dig

Har du forelsket dig i et spændende fag undervejs i studierne? Fortvivl ikke. Det kan godt lade sig gøre at tone din uddannelse, så den passer til dig. Selv om Sabrina startede på Biologi, var hun ikke længe om at opdage, at det var kommunikation, der fik hendes hjerte til at banke. I dag arbejder hun med kommunikation, strategi og projektledelse.

Hvad går dit job ud på?

Jeg er strategikonsulent hos DSV Road A/S i Norge, hvor jeg arbejder med kommunikation, udviklingsprojekter og strategi.

Men du har da læst Biologi, ikke?

Jo, jeg har en bachelor i Biologi med tilvalg i Formidling. På kandidaten læste jeg Cand.comm. på RUC, og det er dét kombineret med min erhvervserfaring, der har åbnet døren til det job, jeg har i dag.

Hvordan fandt du på at læse Kommunikation?

Jeg vidste ikke, da jeg startede på Biologi, at jeg ville læse Kommunikation, men man opdager jo hele tiden nye muligheder.

Først vidste jeg, at jeg ville læse Biologi, og så gik der ikke ret lang tid, før jeg vidste, at det skulle være med Formidling. Det åbnede mine øjne for kommunikationfaget, og det greb mig bare, så da jeg var færdig med min bachelor kastede jeg mig over kommunikationen.

Hvordan fik du dit første job?

Jeg blev ansat som kommunikationskonsulent ved Region Hovedstadens Center for Kommunikation, allerede inden jeg var færdiguddannet Jeg havde studiejob hos dem de sidste to år af min studietid, så det var vejen til fuldtidsjobbet. Her kom jeg til at arbejde med kommunikationsrådgivning på små og store projekter inden for sundhedsområdet og patientkommunikation. Det gav god mening, fordi det var sådan, jeg vinklede min kandidat.

Hvad har dine studiejobs betydet for din karrierevej?

Jeg har haft relevante studiejobs gennem næsten hele min studietid. Det er dem, der har betydet, at jeg let fik job efter min uddannelse. Samtidig har mine studiejobs motiveret mig igennem studierne, fordi de gav mig mulighed for at se, hvad formidlingsfagene kan bruges til. Det er en kæmpe motivationsfaktor, når man skal gennem en eksamen.

Hvorfor er det vigtigt at samarbejde med erhvervslivet?

Jeg har fået mange jobs gennem mit netværk. Og så har jeg været meget åben over for nye muligheder. Hver gang jeg kunne se mit snit til det, lavede jeg også projekter og eksamensopgaver i samarbejde med en virksomhed i stedet for at lave et teoretisk projekt.

Hvordan kom du i kontakt med virksomhederne?

Hver gang jeg kunne se mit snit til det, lavede jeg projekter og eksamensopgaver i samarbejde med en virksomhed i stedet for bare at skrive en teoretisk opgave. Jeg syntes, det var vigtigt at komme ud og lære nogle virksomheder at kende og prøve nogle ting af. Og så motiverer det mig at se, at tingene kan bruges i virkeligheden.

Er du mest biolog eller humanist?

Jeg føler mig mest som en kommunikationsuddannet med biologien i bagagen, end som en traditionel humanist.

Da jeg søgte ind på kandidaten på RUC, skulle jeg skrive en motiveret ansøgning. Dengang var jeg meget optaget af faglig formidling, og jeg var sikker på, at det var det, jeg skulle arbejde med. Men der gik ikke ret lang tid, før jeg blev optaget af strategiskkommunikation, rådgivning og projektledelse.

Hvad ville du gerne have vidst, da du startede på Biologi?

Jeg ville gerne have vidst, at der er mange måde at læse Biologi på. At man kan ende et helt andet sted, end man selv har forestillet sig fra starten. Det kunne have været rart at vide, når jeg indimellem kæmpede med et af de fag, som jeg ikke syntes var specielt spændende. Der skal man huske, at det bare er en periode, og at der kan åbne sig mange andre spændende muligheder.

Jeg tror ikke, jeg vidste, at der fandtes den slags stillinger, jeg sidder i i dag, da jeg startede på Biologi, men man lærer heldigvis rigtig meget undervejs.

Studievejlederne Det Naturvidenskabelige Fakultet Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230
  • Telefon: +45 6550 4387

Sidst opdateret: 09.10.2023