Skip to main content

Dispensation

En dispensation er en tilladelse til at blive undtaget fra de sædvanlige og faste regler, der gælder for din uddannelse. Studienævnet har mulighed for at dispensere fra sine egne regler, og når der er indsat dispensationsadgang i relevante bekendtgørelser. Du kan for eksempel søge om dispensation til yderligere prøveforsøg, til at få særlige prøvevilkår eller til afmelding af kurser.

Alle ansøgninger om dispensation bliver behandlet ud fra et individuelt skøn med udgangspunkt i konkrete, individuelle forhold hos dig som studerende. Studienævnet skal derfor altid foretage en konkret vurdering i den enkelte dispensationssag.

Sådan søger du dispensation

Dispensationstyper

Nedenfor kan du læse mere om de forskellige typer af dispensationer, så du kan vælge den rigtige ansøgningsblanket. Du kan også se hvilke oplysninger du vil blive bedt om, når du udfylder blanketten.

Hvis du skal søge om flere typer af dispensation, skal du udfylde flere blanketter. Hvis du for eksempel skal søge både om et yderligere prøveforsøg og om udsættelse af førsteårsprøven, skal du sende to blanketter.

Generelle regler om dispensation

Sagsbehandlingstid

Når du sender en ansøgning til studienævnet, kan der gå op til to måneder før du får svar på din ansøgning. Hvis du ikke har vedlagt alle nødvendige dokumenter og informationer, vil det kunne tage længere tid at behandle din ansøgning.
Når studienævnet har truffet afgørelse i sagen, får du besked på din SDU-mail.

Du kan blive bedt om at eftersende yderligere dokumentation eller en uddybet begrundelse, hvis studienævnet har brug for flere oplysninger for at kunne træffe afgørelse i din sag.

Har du spørgsmål?

Studievejlederne på Naturvidenskab er klar til at hjælpe dig med dine studierelaterede spørgsmål eller udfordringer.

Kontakt studievejlederne på Naturvidenskab

Dit studienævn

På studienævnets egen hjemmeside finder du ansøgningsfrister, mødedatoer, dagsordener og referater, praksisbeskrivelser samt medlemmer af dit studienævn.

Gå til studienævnets egen webside

Sidst opdateret: 03.09.2024