Skip to main content

Tilmelding til kurser

Du selv skal tilmelde dig kurser, herunder også opgaver og projekter, til det kommende semester .

Tilmeldingsperiode
Du tilmelder dig i Studenter Selvbetjeningen:

  • 20.-30. maj til de kurser, som du skal have i efterårssemestret.
  • 20.-30. november til de kurser, som du skal have i forårssemestret.

Selvbetjeningen bliver åbnet for tilmelding kl. 00 d. 20. maj/november og lukkes igen kl. 23:59 d. 30. maj/november.

Når du har tilmeldt dig et kursus, er du også automatisk tilmeldt den kommende eksamen i  kurset.


Er du tilmeldt et kursus, kan du ikke melde dig fra - heller ikke selvom du har tilmeldt dig mere end de anbefalede 30 ECTS pr. semester.

Valgfag
I forhold til valgfag er reglerne anderledes. Du har nemlig  mulighed for at skifte valgfag indtil 3 uger efter semesterstart. Hvis du ønsker at skifte valgfag, skal du kontakte Uddannelsesjura & Registratur igennem SPOC


Du skal som udgangspunkt tilmelde dig de kurser, som er placeret på det kommende semester i din forløbsmodel. Kommer der ændringer skal du følge den nyeste udgave af kurset med mindre der er fastsat andre bestemmelser. Ændringer kan du se i din studieordning.

Se hvilke kurser vi udbyder til dig 
På siden om udbudte kurser kan de se hvilke kurser der kører lige nu. Sidst på semestret kan du også se hvilke kurser vi udbyder næste semester. 

Kursernes fagbeskrivelser for efterårssemesteret bliver synlige den 10. maj. Kursernes fagbeskrivelser for forårssemesteret bliver synlige den 10. november. 

Overvej dine valgfag før tilmeldingsperioden
Sæt dig ind i hvilke valgfag du ønsker før tilmeldingsperioden åbner, hvis du skal have valgfag på det kommende semester. Undersøg også om der er begrænsede pladser og om pladserne tildeles efter først-til-mølle-princip, ved at kigge i fagbeskrivelsen. Så er du klar til at melde dig til, så snart tilmeldingsperioden åbner.

Hvis du er blevet forsinket i din uddannelse, fx hvis du mangler at bestå eksamener fra tidligere semestre, kan det være en god idé, at du tilmelder dig kurserne i en anden rækkefølge end planlagt. Dvs. at du laver en individuel studieplan.

Hvis der opstår noget uventet som betyder, at du har brug for at blive afmeldt kurser og eksamener, som du allerede er tilmeldt, skal du søge dispensation.

Har du brug for hjælp?

Sidst opdateret: 14.11.2023