Skip to main content

Dittes historie om at være ny studerende på SDU

Det stod hurtigt klar for mig, at weekenden for rusturen ramlede sammen med et andet arrangement

Det satte mig lidt i et dilemma, da jeg virkelig gerne ville med til begge ting. Den perfekte kombi ville være, at hvis jeg kunne være med på rusturen indtil lørdag eftermiddag, for så kunne jeg nå videre til det næste arrangement i tide og dermed nå begge ting. Jeg var dog meget i tvivl, om dette ville blive “set ned på “ fra arrangørens side, men efter en venlig mailkorrespondance, stod det hurtigt klart, at det ikke var noget problem, og jeg kunne nu se frem til at kunne være med til det hele.

Da vi endelig nåede til studiestart

Vi startede torsdagen med fælles velkomst, hvorefter vi blev opdelt i vores rushold. Herefter gik turen rundt på hele universitetet for at høre om flere praktiske informationer samtidig med, at der var tid til at lære de andre fra holdet bedre at kende.

Når man starter sammen med 150 andre studerende, kan det være en smule overvældende at skulle tage stilling til så mange mennesker, men på rusholdene får man mulighed for at lære en mindre gruppe mennesker lidt bedre at kende. 

Fredagen blev brugt på en masse teambuilding øvelser med vores rushold på uni, inden turen gik mod Sydfyn fredag eftermiddag. Rusturen var fyldt med en masse sjov, ballade og hyggeligt samvær, og lørdag eftermiddag tog jeg så som planlagt videre til mit private arrangement. 

Mit bedste råd til nye studerende er at deltage i introdagene og rusturen

Også selvom det måske kun er to dage eller fem timer. Da jeg mandagen efter rusturen trådte ind til første forelæsning med 400 studerende fra alle mulige studier, blev jeg enormt lettet, da jeg kunne spotte dem, jeg havde tilbragt weekenden med. Selv hvis man tænker, at man enten synes at disse dage er noget pjat, eller at man har det svært ved tanken om at skulle tage stilling til så mange mennesker, så er mit bedste råd at “give det et skud” og se det som en “investering” i et sammenhold.

For mig er de mennesker, jeg lærte at kende i studiestarten stadig de mennesker, der giver mig et klap på skulderen på de hårde dage på uni.

Ditte, BA Negot

Er du mere nysgerrig på rusturen, har vi skrevet lidt om den her