Skip to main content

Hvad sker der på Medievidenskab?

Hvordan oplever børn coronanedlukning, udgangsforbud og lukkede grænser?
Thomas Enemark Lundtofte har sammen med et stort hold internationale forskere undersøgt hvordan børn har oplevet nedlukning, udgangsforbud og lukkede grænser og hvordan de håndterer den udsædvanlige situation. I alt 4322 børn fra hele verden har svaret på undersøgelsen.

Hvordan får man dagen til at gå i disse corona-tider?
Martin, der er kandidatstuderende på Medievidenskab fortæller her lidt om, hvordan den første uge med fjernundervisning er gået – måske kan du genkende dig selv i Martins fortælling?

Hvordan kommunikerer vi egentlig i denne ”coronakrise”?
Professor Kirsten Drotner giver sit bud på, hvad samfundets lim er i denne artikel om samme emne, hvor hun blandt andet kommer ind på Etos-, Logos-, og Patos kommunikation, samt SoMe og pålidelighed.

"Antiklimakset var næsten ikke til at bære"
Morten Karlsen Glensholm har siden 19. januar været i praktik på generalkonsultatet i Shanghai, mens corona lukkede den kinesiske metropol ned.

Læs om en praktiktid, der ikke gik som forventet.

Har du set? Medievidenskab har fået nye plakater - lavet af én af vores studerende!

Studienævnet lavede en plakatkonkurrence blandt de studerende på Medievidenskab i håb om at få jeres bud på, hvad der særligt kendetegner uddannelsen - og ikke mindst, hvordan vi kan promovere os overfor dem, som måtte overveje at starte på uddannelsen.
Det var Johannes Frederik Viborg-Christensen, der løb med sejren, og som havde lavet ikke én, men hele FIRE plakater.Plakaterne pryder nu gangene omkring Medievidenskab og kan blandt andet ses hos studiesekretærerne og studienævnssekretæren.

 


 


 

 

 

 

 

 

 

Har du hørt...?

Museer og medialisering:
SDU-professor Kirsten Drotner har udgivet en bog om "Museet i en medialiseret verden"

Verden ifølge humaniora:
SDU-professor Anders Engberg-Pedersen har udgivet en bog om 40 vigtige humanistiske oplevelser

Tre af Medievidenskabs egne har fået en udmærkelse på eksamensbeviset for ekstraordinære eller særlige innovative evner.
Da ideen for Springboard Festival blev til, besluttede studienævnet for Medievidenskab sig med det samme for, at vinderne skulle indstillestil en udmærkelse på eksamensbeviset i kategorien ”ekstraordinære eller særlige innovative evner”.

Vinderne blev i år:

  • Mie Lemcke
  • Astrid Evertsen
  • Nikoline Kyhe Gundersen

Gruppen havde udarbejdet en kampagne ved navn ”Tag snakken” til Dansk Center for Organdonation.
Studienævnet indstillede umiddelbart efter de tre vindere til en udmærkelse på deres eksamensbevis, som Akademisk Råd ved Humanistisk Fakultet  besluttede sig for at bakke op omkring – og dermed kan Mie, Astrid og Nikoline altså se frem til at få et bilag med udmærkelsen på deres eksamensbevis efter endt uddannelse.

Stort tillykke til jer alle tre!


Sidst opdateret: 14.11.2023