Skip to main content

Job og Karriere

En Cand.merc.jur.-uddannelse giver dig mulighed for at søge jobs i såvel private som offentlige virksomheder. Her vil din evne til at kombinere jura og økonomi give dig unikke kompetencer som brobygger mellem traditionelle jurister og økonomer.

Erhvervsjurister ansættes bredt på det danske og internationale arbejdsmarkedet. Selvom man skal være jurist for at blive advokat, er erhvervsjurister også ansat i advokatfirmaer. En del erhvervsjurister ansættes herudover i andre dele af det private erhvervsliv, bl.a. i banker, forsikringsselskaber og revisionsfirmaer. Andre finder beskæftigelse i branche- og arbejdstager/arbejdsgiverorganisationer eller NGO’er. Erhvervsjurister ansættes ligeledes i alle dele af den offentlige sektor, lige fra staten, kommuner, regioner til sundhedssektoren.

For Syddansk Universitet er det vigtigt at se den juridiske uddannelse som en del af dit samlede liv. Derfor arbejder vi løbende på at skaffe flere studenterjobs i regionen, praktiksteder, praksisfag og at udbygge samarbejdet med vores eksterne partere, så du under dit studieforløb kan stifte bekendtskab med de steder, hvor du kan søge ansættelse som færdig jurist. Ydermere tilbyder SDU relevant vejledning ved Karrierecenteret.

Bliv medlem af SDU Alumnet

Hold kontakten med hinanden og SDU gennem netværket for alumner. Du kan melde dig ind, mens du stadig studerer.

alumner

Se også

Sidst opdateret: 20.08.2022