Skip to main content

Studieliv i Kolding

 

Med 2600 studerende er SDU Kolding byens største uddannelsesinstitution. Den markante universitetsbygning ligger midt i byens campusområde og her er du tæt på det hele. Tæt på dine medstuderende, tæt på byen og tæt på de øvrige uddannelsesinstitutioner.

Kolding er en rigtig studieby med et levende og dynamisk studiemiljø. Med Designskolen og IBA som naboer, er der rig mulighed for at dyrke fællesskab og nye venskaber både på og udenfor campus.  Du kan læse mere om studielivet i Kolding på StudiebyKolding, som er en portal for alle byens videregående udddannelsesinstitutioner.

Kolding Kommune ligger midt i Trekantområdet - centralt placeret i et af Danmarks mest dynamiske vækstområder. Her finder du en  bred vifte af kulturoplevelser og byen er hjemsted for flere store kulturinstitutioner. Deriblandt kunstmuseet Trapholt, Koldinghus og teatret Mungo Park. På medie- og nyhedsplatformen slicetown.dk kan du få meget mere inspiration til oplevelser i Kolding. 

Trænger du til et lille afbræk fra studierne, kan du tage på opdagelse i et af byens mange grønne åndehuller. Kolding er omkranset af skov og fjord og byder på et væld af natur- og friluftsoplevelser, hvad enten du er til badestrande eller bøgeskove. 

Studiebolig i Kolding

Som studerende i Kolding er det let at få tag over hovedet. Byen råder over mere end 1044 ungdoms- og studieboliger, hvoraf de fleste ligger i nær afstand til uddannelsesinstitutionerne og byens centrum.

I Kolding er der boliggaranti til unge, som flytter til byen for at studere. På studentkolding.dk kan du skrive dig op til en studiebolig og læse mere om, hvordan du kan få boliggaranti.

Sidst opdateret: 31.05.2022